Amsterdam Fashion Week keert terug op Museumplein
Museumplein. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Amsterdam Fashion Week keert terug op Museumplein

Van 6 tot 9 september vindt op het Amsterdamse Museumplein de Amsterdam Fashion Week plaats. Het halfjaarlijkse mode-evenement Amsterdam Fashion Week (AFW) staat voor het eerst onder leiding van modeondernemer Danie Bles. De modeweek in de stad zal te bewonderen zijn in nieuwe vorm, op andere data en nieuwe locatie: midden op het Museumplein. Naast het showprogramma op de hoofdlocatie zijn er verschillende off schedule evenementen. Amsterdam Fashion Week is deels op uitnodiging en deels vrij toegankelijk voor iedereen.

“Het showprogramma is op zaterdag en zondag gevuld met gevestigde namen zoals warenhuis Hudson’s Bay, Penn&Ink N.Y., Silvian Heach, Goldbergh, 10DAYS, supermarktketen Lidl x Heidi Klum, Maison 365, Le Cafe Noir Studio & Jenneskens en Zoe Karssen. Nieuw is de See Now, Buy Now-formule gericht op de consument die tijdens het zien van de livestream de collectie direct kan kopen.

Vanzelfsprekend biedt AFW ook plaats aan designers en jong talent met o.a. NINAMOUNAH en Lichting 2018 in samenwerking met HTNK, Meester Koetsier Foundation en het Park Plaza Victoria Amsterdam. Lichting 2018 is het “debutantenbal” van de Nederlandse mode, waarbij de 14 beste mode afstudeerders van 2018 zich presenteren aan een internationale vakjury. Fashion Week wordt op donderdagavond geopend door designer David Laport”, is te lezen in het persbericht van de Amsterdam Fashion Week.

Naast het hoofdprogramma zijn er tal van andere initiatieven en activiteiten waarmee de hele stad mode ademt. Direct naast de showlocatie is er een openbare pop-up bioscoop. Hier zijn alle shows te volgen via een livestream en zijn er exclusieve backstage movies, interviews met designers, Fashion Talks en workshops. De bioscoop is vrij toegankelijk en biedt per keer plaats aan 25 mensen. Tevens zijn er Fashion Tours in samenwerking met het Rijksmuseum en de lancering van ALTER, het nieuwe merk van Anna Nooshin.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Kleurrijke creaties en creatief talent Amsterdam Fashion Week 2017

Dirk Reynders nieuwe directeur Amsterdam Fashion Institute