YouTube credits: REPREVE

Wat als mode de planeet kan redden?

Deze week is de New York Fashionweek volop in gang en genieten mensen uit de mode-industrie van mode, merken, catwalk shows en een hoop activiteiten die daarom heen georganiseerd worden. Na New York staat op 16 februari de Fashion in Londen op het programma.

REPREVE® is één van die merken die we voorbij zien komen op de website, gebouwd om al die fashion weken. Het merk bestaat uit een soort kleding dat is gemaakt “voor het welzijn van morgen” en bestaat uit een mix van duurzame, gerecyclede vezels van een textielfabrikant. Vandaag de dag gaan veel ontwerpers en consumenten op zoek naar milieuvriendelijke mode-opties en daar lijkt REPREVE, dat onderdeel is van Unifi’s, mooi op in te spelen.

Unifi, wereldwijd bekend van de duurzame oplossingen, werkt samen met veel toonaangevende merken en REPREVE, de meest vertrouwde merkvezel, komt voort uit hoogwaardig gerecyclede materialen, waaronder plastic flessen.

Flessen van lokale recyclingbedrijven

Flessen van lokale recyclingbedrijven welteverstaan. Die worden naar het REPREVE-flessenverwerkingscentrum in North Carolina gebracht, waar ze worden schoongemaakt en in vlokken worden gehakt. Die zogenoemde vlokken reizen naar het REPREVE Recycle Centre, waar ze worden gesmolten tot chip, en worden omgebouwd tot duurzame en betrouwbare vezels.

Prestatietechnologieën, zoals vochtafvoer die zijn oorsprong vinden in sportkleding, kunnen aan de afgewerkte vezel worden toegevoegd om de mode functioneler, comfortabeler en gemakkelijker te verzorgen te maken.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

New York Fashionweek van start gegaan