Winnaar AKF Sonneveldprijs 2021 bekend
De winnaars Farida Laan en n00b Foto credits: Anne van Zantwijk

Tijdens de 34e editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival heeft n00b de jury- én de publieksprijs gewonnen voor hun voorstelling n00b speelt n00b. In Theater De Meervaart ontving dit duo de prijs uit handen van jurylid Lucretia van der Vloot.

n00b

De jury ziet in n00b (Laura Bakker en Isabelle Kafando), “twee jonge artiesten waar het talent van af spat. Zij kunnen overtuigend spelen, wisselen rollen in hoog tempo af, zingen prachtig en hebben een voorstelling gemaakt vol schrijnende humor waarvan de jury nog wel meer wil zien. Laura en Isabelle vormen een ontroerend komisch duo dat opvalt met soms schaamteloze teksten en het snelle schakelen tussen verschillende rollen en scènes. Als toeschouwer ben je steeds benieuwd naar de volgende scène.”

Voor de publieksprijs die eveneens gewonnen werd door n00b konden zowel mensen in Theater de Meervaart als kijkers van de livestream stemmen.

De Shaffy Cheque

Farida Laan is de winnaar van de Shaffy Cheque, een aanmoedigingsprijs die beschikbaar wordt gesteld door het Ramses Shaffy Fonds. De jury: “De Assistent is een bevreemdende voorstelling met prachtig taalgebruik dat samenvalt met de unieke bewegingen van Farida.” Het ritmisch gezongen nummer ‘Hoefjes poetsen in de ponyclub’ vond de jury een hoogtepunt: “totaal bespottelijk, en tegelijkertijd hilarisch.”

De jury bestaande uit Bertram van Alphen (kleinkunstenaar en docent), Frank Noorland (programmeur Theater Walhalla), Bodil de la Parra (actrice en toneelschrijfster), Jeffrey Spalburg (comedian en tekstschrijver) en Lucretia van der Vloot (zangeres en actrice) over de kwaliteit van deze 34e finale: “Het was een zeer gevarieerde avond, zowel in vorm als in thematiek. We zagen absurdisme, zap-cabaret en een muzikale familie-vete. De jury is blij met het brede palet aan stijlen dat deze finale siert. Het toont aan dat de weg die het Amsterdams Kleinkunst Festival is ingeslagen om het genre kleinkunst te verrijken vruchten begint af te werpen.”