Unmute Us kondigt twee nieuwe steden aan voor nieuwe protestmarsen
Eerste Unmute Us mars langs het Rijksmuseum. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Evenementencollectief Unmute Us heeft twee nieuwe steden toegevoegd aan het deelnemersveld op 11 september. Den Haag en Tilburg organiseren net als 9 andere steden een protestmars. Amsterdam, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen en Rotterdam hadden eerder al laten weten deel te nemen aan de tweede ‘Unmute Us’ demonstratie.

Gesprek

Eerder deze week vond er wel een gesprek plaats met een aantal demissionaire ministers en vertegenwoordigers van Alliantie van Evenementenbouwers en Unmute Us. De ambtenaren uit Den Haag hebben geluisterd naar de argumenten en aangegeven deze mee te nemen in hun besluitvorming richting de volgende persconferentie op 14 september.

“Dat is mooi, maar op geen enkele manier een concrete toezegging en dat betekent dat wij op 11 september weer de straat op gaan in nóg meer steden voor een vreedzame demonstratie. Want het is nog steeds niet uit te leggen dat de sector hier nog steeds nagenoeg stil wordt gelegd. Wij blijven doorgaan totdat we eindelijk open mogen op volle capaciteit”, is de reactie vanuit de evenementensector op het gesprek dat heeft plaatsgevonden. Evenementenliefhebbers worden verzocht om deel te nemen in één van de deelnemende steden.

Muziek, theater en dans

“Dit draait niet enkel om festivals. Dit draait niet enkel om jongeren. Dit draait niet enkel om grote steden. Dit draait om iedereen die houdt van muziek, theater en dans. De liefhebbers, jong én oud die zich door het hele land niet gehoord voelen. Dit draait niet enkel om de bezoekers maar ook om de hardwerkende mensen achter de schermen. Dit draait om de mentale gezondheid en om saamhorigheid. Dit draait om lachen, dansen en elkaar inspireren.”

Vreedzaam protest

“Daarom organiseren wij op 11 september opnieuw een vreedzaam protest met dit keer nóg meer aangesloten steden en organisaties. We willen hiermee laten zien dat wij niet opgeven met strijden tot we antwoorden krijgen. Onze eis is per direct volledige opening van de evenementenbranche op volle capaciteit. Zolang we dit niet krijgen, zullen we onze stem blijven laten horen”, aldus de mensen van Unmute Us via social media.

Bekijk hier de beelden van de eerste demonstratie van Unmute Us.