SCHRIJF JE IN VOOR MOOIE NOTEN 2021
foto credits: Richard Tas Fotografie

Mooie Noten is terug in een online jasje! Nadat de competitie in 2020 werd afgelast i.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus, zijn we dit jaar extra gemotiveerd een mooie competitie neer te zetten. Met deze eerste GRAP-competitie sinds het begin van de coronacrisis wordt aanstromend talent weer een podium geboden. De inschrijving loopt van woensdag 7 april tot zaterdag 1 mei.

Helaas is het nog niet mogelijk een ‘normale’ editie te organiseren, daarom wordt Mooie Noten 2021 als online editie georganiseerd en uitgezonden via een livestream! De livestream kan gratis worden bekeken op de dag van de betreffende voorronde. Wanneer het wel mogelijk blijkt publiek te ontvangen, worden de mogelijkheden gecommuniceerd via de deelnemers, nieuwsbrief en social media kanalen. Dit jaar worden alle voorrondes gehouden in de De Nieuwe KHL in mei. De exacte data worden zo snel mogelijk gecommuniceerd. De finale vindt plaatst in juli in De Waalse Kerk, de perfecte setting voor een (semi)akoestische act!

Mooie Noten 2021 is dé Amsterdamse popsongcompetitie voor singer-songwriters en (semi)akoestische acts van maximaal drie personen. Het uitgangspunt is de popsong zelf, waarbij gelet wordt op compositie, teksten en muzikale presentatie. Mooie Noten is een begrip in Nederland, niet in de laatste plaats door de bijzondere podia waar de deelnemers kunnen spelen. Zo hebben onze deelnemers de laatste jaren in o.a. Paradiso Amsterdam, Vondelpark Openluchttheater en De Rooie Bioscoop gespeeld. GRAP organiseert Mooie Noten om aanstormend talent de kans te geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie. De winnaar gaat naar huis met een prijzenpakket met onder meer een waardecheque voor muziekinstrumenten, studiotijd en optredens. Eerdere winnaars zijn onder andere Susann., Meis, Eelke Ankersmit, Pitou en Lucas Hamming. Onder de oud-deelnemers horen onder meer Case Mayfield, Laura Sjin en Midas.

Zes finalisten
Mooie Noten kent geen verplichte twee-eenheid tussen de singer en de songwriter; de maximale bezetting is drie personen. Dit geeft de artiest meer ruimte om te experimenteren met verschillende instrumenten. Voorwaarde is wel dat de optredens in een (semi) akoestische setting gespeeld worden. Drumstel en gitaarversterkers mogen niet worden gebruikt. Uit alle inschrijvingen worden 18 acts geselecteerd voor de voorrondes. Dit jaar zullen er vier online voorrondes zijn in De Nieuwe KHL. De zes finalisten (vier winnaars van de voorrondes, 2 wildcards) strijden uiteindelijk deze zomer om de winst in De Waalse Kerk. Inschrijven kan via de volgende link.

ALLES OP EEN RIJTJE:
Mooie Noten is de Amsterdamse popsongcompetitie.
De competitie bestaat uit vier voorrondes en een finale, verspreid over meerdere dagen.

VOORWAARDEN VAN DEELNAME:
Mooie Noten is voor acts waarvan tenminste één lid in Amsterdam of omgeving woont.
Deelnemers moeten zich inschrijven via het online inschrijfformulier op deze site.
Inschrijven kan tot zaterdag 1 mei.
De maximale bezetting van een act bestaat uit drie personen.
Iedere act is verplicht om een demo, promotiefoto en biografie in te dienen.
Na inschrijving krijgt iedere act een bericht van ontvangst.
Tijdens de voorronde speelt iedere act maximaal 3 nummers.

PRIJZENPAKKET:
Een waardecheque van €500 voor muziekinstrumenten bij Dijkman Muziek.
Zakelijke coaching door een specialist van GRAP.
Diverse optredens, zoals op Festival The Brave.
Nog veel meer mooie prijzen!

Persbericht Mooie Noten 2021

Lees ook: Een artistiek reisverhaal van breakdance, freestyle voetbal en straatvoetbal met de stad als decor

Lees ook: Stichting GRAP: De organisatie voor de Amsterdamse Popmuziek