Nederland wordt op de 66e editie van het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigd door S10. Dat heeft de AVROTROS zojuist bekend gemaakt. S10 is de artiestennaam van Stien den Hollander. De zangeres wordt door de omroep omschreven als de kroonprinses van de Nederlandse alternatieve pop. Het is nog niet bekend met welk nummer er mee wordt gedaan. Dit wordt op een later moment bekend gemaakt.

Eric van Stade, algemeen directeur van AVROTROS, laat namens de selectiecommissie van de omroep weten: “S10’s song getuigt van lef en authenticiteit. Waar we normaal, naast natuurlijk de naam van de artiest, niets delen in dit stadium over de inzending, durf ik dat dit keer wel te doen. S10 blijft namelijk trouw aan zichzelf en aan haar eigen stijl. Dit betekent dat we na elf jaar Engelstalige inzendingen te hebben geselecteerd, nu een Nederlands lied naar het Eurovisie Songfestival sturen. We steken met deze keuze onze nek uit en staan daar als selectiecommissie unaniem achter. Het belooft opnieuw een bijzondere editie voor Nederland te worden.”

Het Eurovisie Songfestival vindt in 2022 plaats in Turijn. Op dinsdag 10 mei en donderdag 12 mei vinden de halve finales plaats; op zaterdag 14 mei de finale.

Foto en video credits: AVROTROS / Eurovisie Songfestival