Press Conference en Online Hosts van het Eurovisie Songfestival bekend
Foto: Saskia Beek

Koos van Plateringen, Hila Noorzai, Samya Hafsaoui en Rutger Vink gaan aan de slag voor het Eurovisie Songfestival 2021. Koos van Plateringen presenteert zowel de persconferenties op locatie als de News Updates voor het Online Press Centre samen met Hila Noorzai en Samya Hafsaoui, die beiden ook de functie van Online Host voor de Nederlandse kanalen van het Eurovisie Songfestival op zich nemen. Ook Rutger Vink gaat aan de slag als Online Host.

Koos van Plateringen is presentator en programmamaker. Sinds 2009 is Koos ieder jaar als verslaggever bij het Eurovisie Songfestival aanwezig geweest. Koos: “Ik vind het fantastisch om dit jaar onderdeel te mogen zijn van de organisatie. We gaan er een onvergetelijk festival van maken.”

Koos van Plateringen, Hila Noorzai, Samya Hafsaoui en Rutger Vink gaan aan de slag voor het Eurovisie Songfestival 2021.
Foto: anneclairephotography

Hila Noorzai begon als dj bij Qmusic en maakte in 2020 de overstap naar televisie. Sindsdien is zij werkzaam als presentatrice bij AVROTROS-actualiteitenprogramma EenVandaag en presenteert zij wekelijks de nieuwsupdate voor het Algemeen Dagblad. “Ik heb mijn liefde voor muziek absoluut niet achtergelaten in de radiostudio, daarom kan ik niet wachten om backstage aan de slag te gaan bij het Eurovisie Songfestival!”

Foto: Bete van Meeuwen

Samya Hafsaoui is programmamaker, schrijver en journalist. Als muziekjournalist interviewde Samya eerder grote namen als Billie Eilish en Lizzo. “Eurovision is de Champions League van muziekjournalistiek. Ik heb het gevoel dat al die uurtjes Engels en al die jaren kijken, schrijven en natuurlijk veel luisteren nu perfect samenkomen. Dit jaar wordt uniek en om hier een klein onderdeel van te zijn voelt echt als een piek”.

Rutger Vink maakt al sinds 2012 YouTubevideo’s onder de naam ‘Furtjuh’, waar hij in 2015 de VEED-Award voor ‘Beste Mannelijke YouTuber won’. Op zijn kanaal met ruim 800.000 abonnees maakt hij ieder jaar video’s over het Eurovisie Songfestival. “Sinds 2012 maak ik jaarlijks een video over het Songfestival waarin ik op een grappige, maar altijd respectvolle manier de draak steek met de meest opvallende inzendingen van dat jaar. Dat ik er nu zelf onderdeel van ben is voor mij een grote eer en ik heb er met name ontzettend veel zin in!”

Persconferenties en News Updates

Koos, Hila en Samya modereren als Press Conference Hosts alle persconferenties van het Eurovisie Songfestival. Tussen 8 tot en 23 mei leiden ze 83 verschillende persconferenties vanuit het perscentrum in Rotterdam Ahoy. Zo worden er persconferenties gehouden voor alle 39 verschillende delegaties, maar ook met de finalisten na afloop van de halve finales en met de winnaar naar de grote finale. Met deze persconferenties worden de 500 aanwezige journalisten en 1.000 journalisten die meekijken via het Online Press Centre bediend, dus ook internationale pers. De persconferenties na de halve finales en de grote finale worden uitgezonden via het Eurovision Song Contest YouTube-kanaal. Daarnaast brengen zij in dagelijkse News Updates in het Online Press Centre de pers op de hoogte van wat zich afspeelt rondom het Eurovisie Songfestival.

Backstage Online Serie

Samya, Rutger en Hila nemen de kijker als Online Hosts mee door Rotterdam Ahoy. Samya en Rutger gaan in zeven afleveringen op een unieke backstage-ervaring in ‘All Access’, dat vanaf 10 tot en met 23 mei om de dag te zien is. Daarnaast houden Samya en Hila iedereen dagelijks op de hoogte van de laatste nieuwtjes rondom het Eurovisie Songfestival in de Songfestival Newsflash, die van 8 tot en met 23 mei elke dag te zien is. All Access en de Songfestival Newsflash zijn allebei in mei te zien op het YouTube-kanaal van AVROTROS.