Organisatie protestmarsen 'Unmute Us' roept op tot vreedzame demonstratie
De protestmars begint in Amsterdam bij de RAI. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

‘Dit is geen festival, maar een protestmars’

De organisatie van de ‘Unmute Us‘ protestmars die in verschillende steden zal plaatsvinden, benadrukt vandaag dat het zaterdag om een vreedzame demonstratie gaat. Er wordt aangegeven dat veiligheid en een vreedzaam verloop van de protestmars voorop staat. “Jullie en de deelnemende artiesten en sprekers laten hiermee zien dat jullie achter de industrie staan”, aldus de organisatie in een via social media naar buiten gebracht bericht.

Allereerst wordt er aangegeven dat de vreedzame demonstratie is ontstaan om de kracht en noodzaak van evenementen te tonen. Het is niet de bedoeling de protestmars voor een ander doel te gebruiken.

Participanten dienen zich aan de algemene gedragsregels te houden die er op dit moment gelden. Instructies van de organisatie dienen opgevolgd te worden. Mensen die meelopen worden verzocht 1,5 meter afstand te houden.

Er wordt verzocht de stad schoon te houden en geen overlast voor omwonenden te veroorzaken. Fysiek en verbaal geweld is niet toegestaan, daar is absoluut geen plaats voor in de demonstratie.

Het collectief achter ‘Unmute Us’ laat vervolgens weten er samen een mooie dag van te gaan maken.

Check www.unmute-us.nl voor meer info en de laatste ontwikkelingen (waar onder de looproute).