Opbouw Eurovisie Songfestival Ahoy van start
Foto: Nathan Reinds

Vanmorgen is de opbouw van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy officieel begonnen. Onder toeziend oog van Executive Producer Event Sietse Bakker en Rotterdam Ahoy-directeur Jolanda Jansen reden de eerste vrachtwagens de cultuurtempel binnen. Vanaf nu wordt er, op basis van een strikt coronaprotocol, dag en nacht gewerkt om het podium, backstage-gedeelte, press centre en alle omliggende ruimtes klaar te maken voor de meest complexe TV-productie in de Nederlandse geschiedenis.

Sietse Bakker, Executive Producer Event Eurovisie Songfestival: “Na bijna twee jaar voorbereiding daalt het Eurovisie Songfestival eindelijk neer in gaststad Rotterdam. Samen met onze leveranciers en onze partners zijn we hard aan het werk om van Rotterdam Ahoy onze thuishaven te maken. We kunnen niet wachten om iedereen te laten zien waar we met het team zo hard aan hebben gewerkt!”

Jolanda Jansen, Algemeen Directeur Rotterdam Ahoy: “Eindelijk is het zover en gaat de opbouw van het Eurovisie Songfestival in Ahoy van start. Met het hele team hebben we lang en hard gewerkt aan de voorbereidingen voor dit ‘once in a lifetime’ spektakel. We zijn helemaal klaar om iedereen te verwelkomen bij dit grootste evenement in Ahoy in ons 50-jarig bestaan.”

Het Eurovisie Songfestival 2021 wordt dinsdag 18, donderdag 20 en zaterdag 22 mei gehouden vanuit Rotterdam Ahoy. Er zullen naar verwachting ruim 180 miljoen kijkers inschakelen.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam