On The Road Again – De Parade van Nederlands Talent
Afbeelding van ktphotography via Pixabay

Soms gaan we even de stad uit voor nieuws dat de moeite waard is. Op zondag 25 juli staat het Zomertheater in Den Bosch in het teken van On The Road Again – De Parade van Nederlands talent. De line up vermeldt een selectie van Nederlandse talenten in het popgenre, in verschillende stadia van hun carrière. Het gratis festival, met acts als Blanks, Pip Blom en Wulf is een initiatief van Buma Cultuur, ondersteund door Sena Performers, en mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van OCW en Steunfonds Rechtensector. Meer acts worden binnenkort toegevoegd aan de line up.

Livemuziek is, als onderdeel van de culturele sector, bovenmatig hard geraakt door de Coronamaatregelen van de afgelopen maanden. Podia en festivals hebben sinds maart 2020 hun inkomsten grotendeels of zelfs helemaal zien verdwijnen. Medewerkers die in de verschillende disciplines van de livemuziek sector actief zijn, hebben hun werk niet kunnen doen, terwijl festivals niet doorgingen, podia op slot zaten en muzikanten al hun geplande shows moesten afzeggen.

Frank Helmink, directeur van organisator Buma Cultuur: “Alle lagen in de sector zijn hard getroffen. Van componist tot technici, van sessiemuzikant tot podiumbouwers en decorontwerpers, van boekingskantoren tot managers en muziekuitgevers. En niet te vergeten: de fans! Muziekliefhebbers die niet naar live concerten van hun favoriete artiesten konden gaan, ondanks de al gekochte concerttickets. Daarom is er nu ook gekozen om deze editie gratis toegankelijk te maken.”

Live optredens zijn, zeker in de wereld van de popmuziek, de belangrijkste activiteiten en daarmee ook de grootste bron van inkomsten voor de acts en artiesten. Daarom is het nu van cruciaal belang om de live muzieksector vooruit te helpen in het opstarten van optredens in clubs, zalen, theaters en op festivals. Daarbij worden fans, artiesten en alle toeleveranciers die diensten en producten leveren aan deze sector geholpen op weg naar een maatschappij zonder Coronamaatregelen.

Minister Ingrid van Engelshoven van OCW: “Popmuzikanten zijn gedurende de twee lockdown periodes hard getroffen door de maatregelen. Met hulp van het Steunfonds Rechtensector en met bijdragen uit de steunpakketten, hebben zij toch nieuwe muziek kunnen maken. Zij hebben dit nog helemaal niet live kunnen uitvoeren vanwege de beperkingen. Deze nieuwe muziek verdient het echter wel om live gespeeld en gehoord te worden. Om muzikanten met publiek in contact te brengen.”

Gratis kaarten voor On The Road Again zijn beschikbaar via: https://shop.eventix.io/829fd149-4fcc-4ae0-b6d1-c7c03580b04d/tickets

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam