Honderden muziekliefhebbers in actie voor mensen die je niet snel op de dansvloer ontmoet

‘Jongvolwassenen organiseren bijna 100 impact events door heel Nederland’

Afgelopen weekend mocht het weer, na een lange tijd waarin we allemaal hebben ervaren hoe het is om niet zomaar naar een feestje of een concert te kunnen gaan. En de nachtclubs moeten nog steeds vanaf 00:00 uur de deuren sluiten. Voor velen is de dansvloer vrijheid, een plek om elkaar te ontdekken en omarmen. Maar voor sommige mensen is de dansvloer nooit vanzelfsprekend. Daarom organiseert Music Moves samen met 400 muzikale jongvolwassenen, ondernemers uit de muziekindustrie en diverse onderwijs- en maatschappelijke organisaties, bijna 100 impact events in zes steden in Nederland. Op donderdag 14 en vrijdag 15 oktober vinden in Amsterdam, als officieel onderdeel van het Amsterdam Dance Event (ADE) programma, verschillende muziek events plaats voor mensen die daar niet vanzelfsprekend toegang tot hebben. Van een open podium voor dak- en thuisloze mensen tot aan een karaoke voor dementerende ouderen.

Landelijke en regionale impact door de kracht van muziek

Music Moves traint op grote schaal muziekliefhebbers tot sociaal ondernemers in de muziekindustrie. In totaal doen er 400 jongvolwassenen mee aan het landelijke programma dat plaatsvindt in Amsterdam, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Enschede en Deventer. Music Moves deelnemers volgen een gratis vierdelige training door experts uit de muziekindustrie en ervaren trainers. Na trainingen in o.a. sociaal ondernemerschap en eventorganisatie, organiseren zij hun eigen maatschappelijke muziek event. Denk aan events als jamsessies met mensen die naar Nederland zijn gevlucht, een danschoreografie maken met ouderen of samen met jongeren met een beperking een videoclip regisseren. Music Moves stimuleert jong talent om middels de kracht van muziek een impact op de maatschappij te maken, zowel landelijk als regionaal. Van een eerste editie in 2019 met 100 deelnemers, breidt Music Moves dit jaar dan ook uit naar 400 deelnemers en 100 events in zes steden in Nederland.

ADE in Amsterdamse zorginstellingen

De Music Moves-training in Amsterdam begon met een kick-off in club Lovelee, gevolgd met inspiratiesessies en trainingen door ondernemers zoals Ilco van der Linde (MasterPeace) en Angelo Bromet (Melkweg Amsterdam). Binnen het Music Moves programma komen diverse onderwijsinstellingen, maatschappelijke- en culturele organisaties zoals poppodia en festivals samen. Zo zijn alle events in Amsterdam georganiseerd in samenwerking met zorginstellingen en maatschappelijke organisaties, zoals de Regenboog Groep en Cordaan. Naast de in Amsterdam organiserende partijen 10,000 HOURS, de Hogeschool van Amsterdam en de Vrijwilligers Centrale Amsterdam, zijn vaste programma versterkers o.a. Amsterdam Dance Event en Lovelee.

Op donderdag 14 en vrijdag 15 oktober is het showtime en vinden de Music Moves events in Amsterdam plaats. Zo is er een open podium voor dak- en thuisloze mensen en straatmuzikanten, een disco voor ongeneeslijk zieke kinderen en een karaoke voor dementerende ouderen. Deze Music Moves events zijn officieel onderdeel van het Amsterdam Dance Event programma. Dat betekent ADE op festivallocaties, maar ook in verzorgingshuizen of daklozenopvangcentra! Benieuwd naar het hele programma, betrokken trainers en locaties in Amsterdam? Kijk voor meer informatie op music-moves.nl/amsterdam.

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting