Grote namen in actie tijdens breakdance battle in Vondelpark
Foto credits: Hutspot Fotografie

Op vrijdagavond 9 juli is het Vondelpark Openluchttheater het decor van de breakdance battle: ‘Break’in Amsterdam 2021’.  Acht grote Nederlandse namen gaan daarbij de strijd met elkaar aan, waaronder Kid Colombia (The Hustle Kidz), Lee (The Ruggeds), Pauline (Bgirls Sessions/Mind Your Stepz) en Ozzi (Underdogs). Het belooft een bijzondere avond te worden, waarbij het publiek wordt getrakteerd op de allerbeste moves. Break’in Amsterdam 2021 maakt onderdeel uit van het festival Julidans. Meer informatie is hier te vinden. 

In de hiphop is competitie een traditie en de battle is het domein van breakdancers. Op de beats van de muziek en met de aanmoediging van het publiek en een mc weten breakers tijdens een battle altijd boven zichzelf uit te stijgen. Ze maken elke battle tot een waar kijk spektakel. Dit blijft niet alleen zichtbaar in de scene, maar ook ver daar buiten. Breakdance debuteert in 2024 dan ook als Olympische sport op de spelen in Parijs.

Tijdens Break’in Amsterdam 2021 krijgt het publiek alvast een voorproefje. Maar liefst acht van de grootste namen in Nederland treden aan. Zij gooien nationaal -en internationaal hoge ogen tijdens vele battles en wedstrijden. Speciaal voor Break’in Amsterdam 2021 komen zij naar de hoofdstad om hun kunsten te vertonen in het Vondelpark. De breakers worden begeleid door Mista Sweet als DJ en MC Mariobee.

ISH Dance Collective en Amsterdam Breaking Community
Break’in Amsterdam 2021 wordt gepresenteerd door ISH Dance Collective en Amsterdam Breaking Community. ISH Dance Collective is een internationaal gerenommeerd dansgezelschap met voorstellingen waarin eigentijdse disciplines als hiphop dans, skating, freerunning en BMX centraal staan. Amsterdam Breaking Community werd dit jaar opgericht door B-boys Jur ‘Jurskee’ Bouterse en Dietrich ‘Dietje’ Pott, om een thuis te creëren voor alle Amsterdamse breakers en om talent voor de toekomst te ontwikkelen. 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam