Glennis Grace nieuwe coach bij The voice of Holland
Glennis Grace in de stoel van The Voice of Holland. Foto credits: © William Rutten

Glennis Grace (43) zal het komende seizoen van ‘The Voice of Holland’ plaatsnemen in de leeg gekomen rode stoel. Dat nieuws heeft RTL vrijdag bekend gemaakt. De Amsterdamse zangeres neemt het stokje over van Jan Smit (35). De Volendamse zanger maakte in juni bekend te stoppen als coach bij de muzikale talentenjacht.

Glennis Grace

Glennis Grace via RTL: “Ik ben super vereerd dat ik als coach voor The voice of Holland ben gevraagd. The Voice is vanaf het allereerste seizoen één van mijn favoriete programma’s. Ik heb bijna alle afleveringen van Nederland, maar ook van UK en USA gezien. Ik geniet enorm van al dat talent en regelmatig jeukten mijn handen om als coach aan de slag te gaan. Ik ben een perfectionist en probeer het maximale uit mijzelf, maar ook uit anderen te halen. Dus be ready, als ik voor je draai en jij kiest voor mij dan ga ik voor je door het vuur!”

Peter van der Vorst

Peter van der Vorst, directeur content RTL Nederland via RTL: “Wij zijn heel blij dat Glennis plaats gaat nemen in een van de rode stoelen. Ze wordt alom geprezen als een van de beste zangeressen van Nederland én ze weet als geen ander hoe het is om door een jury beoordeeld te worden. Ze deed mee aan het Eurovisie Songfestival en stond in de finale van America’s Got Talent. Met die internationale ervaring is ze de perfecte toevoeging aan het team van coaches dat er al zit. Stuk voor stuk toppers die hun sporen op muziekgebied ruimschoots hebben verdiend. Anouk, Ali B en Waylon hebben er een geduchte collega én concurrent bij, want wij zijn er van overtuigd dat Glennis populair zal zijn bij de talenten.”

Over The Voice of Holland

The voice of Holland is een talentenjacht die sinds 17 september 2010 door de Nederlandse televisiezender RTL 4 wordt uitgezonden. Het programma is bedacht door John de Mol en Roel van Velzen. Het wordt jaarlijks rond de jaarwisseling uitgezonden.

Het programma bestaat uit verschillende rondes. Het start met de productieauditie. Dit is een voorselectie waar geen camera’s bij zijn en hier worden alleen de beste kandidaten geselecteerd.