Festivalorganisator en promoter ALDA eist meer duidelijkheid – ook voor buitenlandse bezoeker
Foto credits AMF

Festivalorganisator en promoter ALDA, bekend van onder andere AMF, The Flying Dutch, A Day At The Park, A State Of Trance en Armin Only, laat weten dat voor hen de situatie onhoudbaar is geworden. Na langer dan een jaar schakelen en aanpassen zorgt het doortrekken van het festival verbod voor meerdaagse festivals tot 1 september voor te veel onzekerheden. Voor zowel hun eendaagse als meerdaagse festivals vereist ALDA per direct meer duidelijkheid. Ook voor hun buitenlandse bezoekers, dj’s en leveranciers. Op 29 augustus staat eendaagse festival ‘Live NOW’ op de planning en in het eerste weekend van september meerdaagse festival ‘A State Of Trance (ASOT).

Op 3 en 4 september vindt vooralsnog Armin van Buuren’s duizendste ASOT show plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Waar meer dan 55.000 bezoekers uit maar liefst 100 verschillende landen worden verwacht. Directeur en medeoprichter van ALDA, Allan Hardenberg over de situatie: “Meer dan 50% van de ASOT fans is internationaal publiek, zij treffen voorbereidingen en maken kosten om erbij te zijn. Denk aan vluchten, hotels, vervoer etc. Als Nederlandse organisatie, opererend op internationaal niveau, samenwerkend met DJ’s vanuit de hele wereld hebben wij rekening te houden met de buitenlandse bezoeker. Ook zij verdienen duidelijkheid, voor hen is er simpelweg meer tijd vereist om bepaalde keuzes en beslissingen te kunnen maken.”

De organisatie vraagt zich ook af of het aantal testlocaties in en rond Utrecht voldoende is voor het aantal buitenlandse bezoekers dat wordt verwacht tijdens ASOT. Daarnaast is ook het testbeleid en eventuele maatregelen voor bezoekers op dit moment niet duidelijk. Allan: “Ondanks de onzekerheden zullen wij er alles aan doen om, zodra we weer een go krijgen, al onze evenementen zo veilig mogelijk te organiseren. Het is van maatschappelijk belang dat onze industrie blijft bestaan.”

ALDA is onderdeel van De Alliantie van Evenementenbouwers en steunt het kort geding van ID&T en ruim veertig aangesloten evenementenorganisaties om meer duidelijkheid af te dwingen voor evenementen zonder overnachting.

Over ALDA

ALDA is producent, conceptontwikkelaar en promotor van internationale elektronische muziek- en dj-concepten. Het bedrijf organiseert evenementen als AMF, A Day At The Park, Armin Only, A State of Trance, Electronic Family, SAGA Festival, We Are Connected, New Horizons, This is Me, Secret Project Festival en The Flying Dutch. Sinds 2018 bundelt ALDA krachten met Amerikaanse festival-gigant Insomniac. Samen brengen de twee vooraanstaande productiebedrijven de elektronische muziekscene naar een wereldwijd divers en breed publiek.

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam