Eurovisie Songfestival 2021: “Duncan zette direct de toon”
Sjoerd Knops en Daniel van der Sande, samen met Songfestival personeel.

“Fantastisch natuurlijk. Ik vond het echt héél tof. Hele mooie show. Ik vond ook dat die vier presentatoren het heel leuk deden”, aldus een dolenthousiaste Sjoerd Knops over de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Vrije Tijd Amsterdam belde ‘the day after’ met de Songfestival kenner én vrolijke barman van gay café Montmartre in Amsterdam.

Door: Rik Verkaik

Spetterende opening van Duncan Laurence

“Duncan opende de show en dat deed hij echt geweldig. Dat zag je gelijk aan het publiek. Alle aanwezigen gingen direct helemaal los. En terecht. Hij deed het heel goed en zorgde ervoor dat de toon direct was gezet. Het was een goede keuze om Duncan de show te laten openen.”

Kon je Corona eindelijk even vergeten?

“Ik had het er in de rij van de merchandise nog over. Eerst denk je echt ‘wow’ het kan eindelijk weer zo’n evenement met zijn allen. Maar eenmaal binnen, is het ineens weer heel gewoon allemaal.

Je moest wel overal het mondkapje dragen, behalve dan op je eigen plek. Dat vergat je weleens, maar dat was geen probleem. Iedereen was van tevoren namelijk getest. Dat hebben we op tijd gedaan en bij ons verliep dat vlekkeloos. Het belangrijkste was natuurlijk dat de uitslag negatief was. Dat moest je op verschillende plekken binnen Ahoy middels een QR-code kunnen aantonen.

Het mondkapje zag ik niet als een belemmering. Op je plek mocht je alles doen. Staan, springen, zingen en klappen. Dat was fantastisch om weer te kunnen doen. Daarnaast was het gewoon echt super om bij het Songfestival in eigen land te kunnen zijn.”

Vond je het een terechte uitslag?

“Ik vond het bijna een terechte uitslag. Ik was het er op één uitslag na helemaal mee eens. Zelf snap ik de verkiezing van België niet. Ik vond dat nummer niet sterk. Daarbij oogde de ‘staging’ niet perfect. Wat mij betreft was België niet doorgegaan naar de finale.

Voor hun in de plaats had Kroatië met het nummer TIKTOK door moeten gaan. Ik was echt verbaasd dat die er niet bij zat.

Waar ik echt reuzeblij mee ben is dat Noorwegen door is. Die deden het echt fantastisch. Die ‘staging’ in combinatie met de zang was gewoon echt goed.”

Wat vond je van het optreden van Davina Michelle?

“Davina Michelle trad op toen de lijnen open waren. Dat deed ze met een fantastische stem en geweldige watershow. Ze kreeg volop lovende reacties en daar sluit ik me volkomen bij aan. Wat kan zij goed zingen zeg. Als het aan mij ligt sturen we Davina Michelle volgend jaar naar het Songfestival.”

Waar kijk je donderdag het meeste naar uit?

“Donderdag keek ik vooral uit naar het optreden van IJsland. Vorig jaar vond ik IJsland eigenlijk al erg leuk. Ze springen er echt uit in vergelijking met de rest. Alleen is zojuist  bekend geworden dat er een Coronabesmetting bij de IJslandse songfestivalinzending is. Ik hoop echt dat ze toch live mee kunnen doen.

Ik kijk ook uit naar San Marino. Ik ben heel erg benieuwd of die Flo Rida er echt bij zal zijn. Volgens de laatste berichten zal Flo Rida naast Senhit op het Eurovisie Songfestival podium te zien zijn. Er gingen gister al geruchten dat hij gearriveerd is in Rotterdam. We zullen het donderdag gaan zien”, laat een van het Songfestival bevlogen Sjoerd Knops ten slotte weten aan Vrije Tijd Amsterdam.

PS Volg ook ons blog over het Eurovisie Songfestival 2021