Eindelijk weer los op beats tijdens Back to Live Dance Event
Bezoekers voorafgaand aan het Back to Live Dance event in de Ziggo Dome. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Dance liefhebbers kunnen tevreden terug kijken op het eerste dance-evenement sinds de Corona uitbraak in Nederland. Zaterdag gingen er in de Ziggo Dome ongeveer 1300 ‘party animals’ legaal los tijdens het Back to Life Dance Event. Het dance-festijn is onderdeel van een reeks testevents die ervoor moeten zorgen dat er weer toegewerkt kan worden naar veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit, zoals voorheen.

Tijdens de evenementen haakt Fieldlab Evenementen aan voor onderzoek, gericht op het vergaren van kennis en data rondom evenementen in tijden van Corona. Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt toegewerkt naar veilige en verantwoorde evenementen.

Bezoekers mochten de muziekhal in Amsterdam Zuidoost alleen bezoeken als ze vooraf gaande aan het event een negatieve Corona uitslag konden overleggen. Voor zover bekend werd in ieder geval één bezoeker niet toegelaten omdat er geen negatieve test getoond kon worden. Binnen 5 dagen na het event ‘moeten’ bezoekers zich weer laten testen op Corona, zodat er goed en gedegen onderzoek gedaan kan worden.

Eindelijk weer los op beats tijdens Back to Live Dance Event
De snelteststraat in de AFAS LIVE

In de Ziggo Dome maakten dj’s Sunnery James & Ryan Marciano, Sam Feldt, Lucas & Steve en Lady Bee, er samen met de bezoekers een verantwoord en uitzinnig feestje van.

Zondag vindt er een weer een testevenement plaats. In de Ziggo Dome maakt André Hazes zijn opwachting om de bezoekers op een concert te trakteren. Bij het evenement zijn wederom 1300 bezoekers aanwezig, die weer een negatieve Coronatest moeten kunnen laten zien.

Op zaterdag 13 maart vindt het Back to Live Dance Festival plaats. Dit festival wordt georganiseerd op het evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen in een intieme opzet met twee area’s waar o.a. Joris Voorn, Reinier Zonneveld Live, Colin Benders, Nicky Elisabeth en Philou Louzolo geprogrammeerd staan. De reeks wordt zondag 14 maart in Biddinghuizen afgesloten door het Back To Live Pop Festival waar onder meer Chef’Special, De Staat, Maan, Jett Rebel, Donnie, Froukje en Bilal Wahib hun opwachting maken.