Davina Michelle en Thekla Reuten bundelen krachten voor bijzondere water-act op Eurovisie Songfestival 2021
Foto Davina Michelle: Giovanni de Deugd / Foto Thekla Reuten: Mart Boudestein

Zangeres Davina Michelle en de internationaal succesvolle actrice Thekla Reuten spetteren in een bijzondere op water geïnspireerde act tijdens het Eurovisie Songfestival. De interval-act tijdens de eerste halve finale op 18 mei heeft de titel “The Power of Water”. Op een speciale manier staat het Nederlandse water centraal en wordt het verhaal van de kracht van het water verteld.

Tijdens de 65ste editie laten de makers van het Eurovisie Songfestival niet alleen het beste van Nederland zien, maar kent ook iedere act een passend thema. Nederland en het water: ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Reden genoeg voor Head of Show Gerben Bakker om het water centraal te stellen. “Al eeuwenlang hebben wij Nederlanders een relatie met water die uniek is in de wereld. We hebben er tegen gevochten, maar kunnen ook niet zonder. In de act vertellen wij het verhaal van de kracht van het water en de veerkracht die wij met z’n allen hebben.“

Voor deze unieke eenmalige act zijn de afgelopen maanden opnames gemaakt op de Deltawerken, onder meer met Davina Michelle zelf. De muziek voor deze act is speciaal gecomponeerd door Davina Michelle en haar schrijversteam. Voor de act worden de modernste technieken gebruikt en wordt er door middel van augmented reality een wereld van water in Rotterdam Ahoy gecreëerd.

Davina Michelle: “Bijna twee jaar geleden werd ik door het team van Eurovision benaderd met het concept waarin het verhaal van water centraal staat. Water verbindt, is veerkrachtig en is onlosmakelijk onderdeel van Nederland. Samen met Eurovision hebben we gewerkt aan een unieke act waarin juist deze kenmerken centraal staan. Ik heb daarbij de song “Sweet Water” geschreven waarin water als metafoor wordt gebruikt voor iets wat mensen in de wereld verbindt. We zijn allemaal anders en leven in verschillende milieus, maar water hebben we allemaal nodig en brengt ons allemaal samen. Ik kan niet wachten om te laten zien waar we samen zo lang aan hebben gewerkt.”

Bakker is blij met de samenwerking tussen Davina Michelle en Thekla Reuten. “Davina Michelle is één van de grootste talenten van dit moment. Toen wij ons plan met haar deelden werd ze meteen razend enthousiast. Thekla Reuten krijgt een unieke rol en symboliseert de kracht van het water. Ze behoort ook tot de top van Nederland. De afgelopen maanden is er al volop gerepeteerd en het belooft bijzonder te worden.”

“The Power of Water” is dinsdag 18 mei te zien tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival.

Lees ook: Press Conference en Online Hosts van het Eurovisie Songfestival bekend

Tip: volg ook ons blog Eurovisie Songfestival 2021