Collectief van gedupeerde evenementenmakers begint Festivalland
Entree Camperbasis Festivalland

Na twee matige festivalseizoenen zijn evenementen nog steeds aan banden gelegd. Dat was aanleiding voor Camperbaas om een collectief te smeden met andere creatieve makers uit de festivalbranche en iets te organiseren dat wél kan binnen de geldende maatregelen. Daarom zijn de deuren van het Festivalland, een indoor festivalterrein op het NDSM-terrein in Amsterdam Noord, speciaal geopend voor zeer ‘exclusieve partijtjes’ van kids tussen de 4 en 12 jaar. Om het indoor festivalterrein bij het NDSM-terrein voor alle kids toegankelijk te houden, gebruikt Festivalland een deel van zijn winst om gratis feestjes voor kinderen uit kansarme gezinnen aan te bieden.

Kant-en-klare festivalbelevingen

Festivalland kwam tot stand op initiatief van Camperbaas, verhuurder van vervoerbare verbazingen. Er is een karavaan van 1000m2 aan kant-en-klare festivalbelevingen in campers, caravans en andere geparkeerde eyecatchers. Deelnemers aan het collectief zijn ondermeer de kleurrijke vrije geesten van Mr Extravaganza, de creatieve programmeurs van Absurdia, de audiovisuele techneuten van Luxonos, de vega snackexperts van Karma Kebab, de glampeerders van Festivalcaravans.nl en de partyverhuurders van ‘t Hekeltje. In de loods halen zij samen een breed aanbod aan activiteiten, performances en catering van stal om het kinderfeest voor alle genodigden compleet te maken.

Welkomst show en cadeauceremonie

Na een vurige welkomst show en een cadeauceremonie doen de kids spelletjes bij de ballenbak, dansjes in de discocamper en rondjes rolschaatsen bij de mallemolen. Ondertussen krijgen de ouders de kans om karaoke te zingen in de kroegcaravan, kebab te eten bij de foodtrucks of een anderhalvemetersamenraving te starten bij de ‘sitting silent disco’. Een team van ervaren hosts leiden de ochtend of middag in goede banen en geeft iedereen een goodiebag plus foto’s mee naar huis.

Jong geleerd is oud gedaan

Bauke van Harskamp, mede-oprichter van Camperbaas, licht toe: “Veel van mijn oude vrienden kijken reikhalzend uit naar hun volgende festival, maar hebben nu alleen nog maar kinderfeestjes in hun agenda staan. Daarom maken we van de nood maar een deugd: Kom lekker festivallen met je kids en nodig ook een paar vrienden uit. Wie weet nemen je kids je later dan ook een keertje mee naar een festival. Jong geleerd is immers oud gedaan!”