Canvas en LAB111 presenteren tweede editie Rooftop Cinema op de 7e verdieping van Volkshotel
Volkshotel Rooftop Cinema. Foto: Tom van Huisstede

Na een succesvolle editie in 2020 presenteren restaurant Canvas en cult cinema LAB111 van 15 tot 18 juli 2021 de tweede editie van Rooftop Cinema deze zomer. Speciaal voor deze editie heeft LAB111 een programma samengesteld rond het thema ‘Lovers On The Run’. Vier intieme films die het best tot uiting komen na zonsondergang en zich perfect lenen voor een voorstelling op 30 meter hoogte op het dakterras van Klein Canvas.

LAB111 staat bekend om haar eigenwijze programmering, bestaande uit bijzondere classics en frisse perspectieven die tot de verbeelding spreken, aanzetten tot nadenken en inspireren. Dit komt ook tot uiting in het programma dat ze speciaal voor deze editie van Rooftop Cinema hebben gecureerd. Vier films over vluchtende geliefden, in alle vormen en maten. Restaurant Canvas is voorafgaand aan de films open voor diner en cocktails. De eerste van de vier films is Y Tu Mamá También die op donderdag 15 juli vertoond zal worden. De kaartverkoop voor alle films start op 29 juni.

Y Tu Mamá También (2001), geregisseerd door Alfonso Cuarón – vertoning: 15 juli 2021

Hoewel hun leven wordt geregeerd door razende hormonen, weten beste vrienden Julio en Tenoch uit Mexico-Stad de wat oudere Luisa te overtuigen om met hen mee te gaan op een roadtrip. Tijdens deze impulsieve reis – vol seksuele ontdekkingen – worden ze geconfronteerd met de verschillende kanten van Mexico, die de kwetsbaarheid van het leven en de functionaliteit van de dood laten zien.

Queen & Slim (2019), geregisseerd door Melina Matsoukas – vertoning: 16 jul

Een eerste Tinder-date eindigt in een bloedvergiet nadat Queen en Slim worden aangehouden voor een kleine verkeersovertreding, waarna dit stel geen andere keuze heeft dan om de wet te omzeilen en op de vlucht te slaan. Terwijl een video van het incident viraal gaat, worden de onwetende voortvluchtigen een symbool voor de trauma, terreur, verdriet en pijn die mensen van kleur in de Verenigde Staten delen.

Moonrise Kingdom (2012), geregisseerd door Wes Anderson – vertoning: 17 juli 2021

Sam en Suzy, twee 12-jarigen die verliefd worden, sluiten een geheim pact en vluchten samen de wildernis in. Terwijl allerlei autoriteiten hen proberen op te sporen, komen Sam en Suzy in een hevige storm terecht op het voorheen zo vreedzame eiland dat, in tegenstelling tot de rest van het wereld, nog nooit in aanraking met het kwaad lijkt te zijn geweest.

True Romance (1993), geregisseerd door Tony Scott – vertoning: 18 juli 2021

True Romance vertelt het onorthodoxe liefdesverhaal tussen Clarence en Alabama. Nadat Clarence de voormalige baas van Alabama verteld dat ze uit de prostitutie stapt, eindigen de tortelduifjes per ongeluk met een koffer vol cocaïne. Hierna slaan ze op de vlucht richting Californië, terwijl ze proberen uit de handen van de maffia te blijven.

Info:

* Deur open voor borrel & diner: 20:00 * Film: +/- 22:00
* Einde: +/- 00:00
* Film-ticket: €13,50 (incl.) per persoon * Gelimiteerde capaciteit

* Kaartverkoop voor alle films start op 29 juni