Afrovibes Festival: 7-9 oktober in De Balie
Afbeelding via De Balie

Van 7 tot en met 9 oktober staat De Balie weer in het teken van het jaarlijkse Afrovibes Festival, dat de grote diversiteit en veranderingskracht van het Afrikaanse continent laat zien. Drie avonden vol gesprek en podiumkunst met zowel gevestigde als opkomende artiesten uit Namibië, Zuid-Afrika, Mozambique, Zimbabwe, Tanzania, Nigeria, VS en Nederland.

Donderdag 7 oktober om 18:30 uur: Afrovibes: subculture becoming mainstream

Kan het kwaad als een (zwarte) subcultuur wijds wordt opgepikt en overgenomen door vrijwel iedereen? Met Oegandese danser en DJ Faizal Ddamba Mostrixx, een van de snelst groeiende namen in de Oegandese EDM-wereld, gaan we in gesprek over de relatie tussen zwarte subculturen en de mondiale mainstream. Tussendoor: spoken word van dichter Ivan Words.

Donderdag 7 oktober om 20:30 uur: Afrovibes: symphony of 21

De behoefte om te feesten, te dansen en het leven te vieren is na Covid-19 groter dan ooit. Symphony of 21 is een verlossende ode aan de nachtwereld, van Oeganda tot Nederland. Een voorstelling die het volledige publiek uitdaagt zich over te geven aan de beat.

Vrijdag 8 oktober om 18:30 uur: Afrovibes x ZAM: how we made it – African artists center stage

Toonaangevende Afrikaanse opiniemakers en kunstenaars gaan op het podium van De Balie in gesprek over de drijfveren van een nieuwe generatie Afrikaanse makers. Hosts Ikenna Azuike (BBC World New, BNNVARA) en Ms. Aba (singer-songwriter, presentator) gaan in gesprek met danser/choreograaf Trixie Munyama, schrijver Babah Tarawally en multimediale performancekunstenaar Jelili Atiku.

Vrijdag 8 oktober om 20:30 uur: Afrovibes: smeer

Een meeslepende dansvoorstelling die zich afspeelt in de drukte en de rook van Katatura, de zwarte township van Windhoek in Namibië. Choreograaf Trixie Munyama verkent de raakvlakken tussen moderniteit en traditie, gender en identiteit.

Zaterdag 9 oktober om 18:30 uur: Afrovibes: afrofuturism

We duiken in de wereld van afrofuturisme – een culturele beweging van film, muziek, beeldende kunst en literatuur die de toekomst van zwarte identiteit verkent voorbij de geschiedenis van onderdrukking. Met o.a. choreograaf Idio Chichava uit Mozambique, Afro-Caribische beeldend kunstenaar AiRich, choreograaf en danseres Cherish Menzo, de Belgische danseres & zangeres Reinel Bakole en moderator Maarten van Hinte.

Zaterdag 9 oktober om 20:30 uur: Afrovibes: sentido unico

In Sentido Unico maakt de Mozambikaanse choreograaf Idio Chichava met dansers en fotografische projecties zichtbaar wat leven in de marge betekent. Een bestaan dat getekend is door intimidatie, verraad, onderwerping en geweld, maar ook door humor, poëzie en sensualiteit.

 

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam

    Bij Vrije Tijd Amsterdam krijg je korting op de mooiste lokale initiatieven. Iedere maand hebben we de beste acties.
    Deze keer: 20% korting bij Amsterdenim!

Koop Amsterdamse denim met maar liefst 20% korting!

Exclusieve kortingen via Vrije Tijd Amsterdam

Gebruik de kortingscode VTA20 en krijg 20% korting op je aankoop bij Amsterdenim.

Pak nu je korting