Musea in Amsterdam – reeks concerten bij Rijksmuseum

Musea in Amsterdam - reeks concerten bij Rijksmuseum
Foto: vrijetijdamsterdam.nl
Musea in Amsterdam – reeks concerten bij Rijksmuseum

Het Rijksmuseum heeft nieuws op het gebied van concerten in het Rijksmuseum. Het Rijksmuseum kondigt aan dat er in februari gestart wordt met een nieuwe reeks zondagmiddagconcerten met als thema Rembrandt. Gerenommeerde musici nemen publiek mee op reis naar de zeventiende eeuw met muziekstukken uit die tijd. Op 17 februari trapt Bob van Asperen af en bespeelt hij een klavecimbel (1669) uit de Rijksmuseumcollectie.

Het programma ziet er als volgt uit:

Zondag 17 februari – Bob van Asperen

Zondag 24 maart – Huygens Duo

Zondag 28 april – Concerto Foscari

De zondagmiddagconcerten zijn onderdeel van het project Muziek in het Rijks, mogelijk gemaakt door deelnemers van de BankGiro Loterij.

Viering ‘Het Jaar van Rembrandt’ bij het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum viert in 2019 ‘Het Jaar van Rembrandt’ en organiseert in dat kader de nodige activiteiten. Het Rijksmuseum nodigde onlangs iedereen uit om mee te doen aan een grootse zomertentoonstelling. Ben je kunstenaar of ben je gewoon creatief en droom je ervan jouw werk eens te laten zien in het Rijksmuseum? Dan kun je je kunstwerk insturen naar het Rijksmuseum en is jouw werk straks wellicht te zien in de zomertentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’. Inzenden kan vanaf 1 februari t/m 31 maart 2019.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Check ook ons blog met laatste nieuws met betrekking tot musea in Amsterdam.