LHBTI nieuws in Amsterdam – Event Queer moslims bij Rode Hoed
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

LHBTI nieuws in Amsterdam – Event Queer moslims bij Rode Hoed

Maandag 21 januari wordt vanaf 20:00 uur ’s avonds het event ‘Coming In – Coming Out #1: Queer moslims’ georganiseerd. De avond zal gaan over liefde, (zelf)acceptatie en in de kast blijven in verhouding tot LGBTIQ en moslim. De avond zal onder leiding staan van Sylvana Simons.

In samenwerking met Stichting Maruf organiseert de Rode Hoed een driedelige reeks gesprekken met queer moslims en moslima’s. Zij delen hun persoonlijke verhalen en uitdagingen. Samen met het publiek bespreken ze hoe de samenleving inclusiever kunnen maken.

‘Voor de meesten zal dat klinken als een recept voor conflict. Ook voor veel queer moslims zelf botsen deze identiteiten vaak. Dat zorgt voor uitdagingen rondom zelfacceptatie en identiteit’, is te lezen in het bericht van De Rode Hoed in Amsterdam.

Vragen waarover gesproken wordt zijn: Wat als je geen homo wil zijn? Of je familie het niet accepteert, maar je toch graag thuis wil blijven komen? Welk effect hebben deze meervoudige identiteiten op hun leven, ontwikkeling en zelfbeeld? Hoe kan de samenleving ruimte voor deze jongeren creëren, zodat zij een veilig en gelukkig bestaan kunnen opbouwen? Dat wordt onder andere besproken met queer moslims.

Moderator Sylvana Simons spreekt met een vierkoppig panel waaronder emancipatiestrijder Döne Fil en Maruf bestuurslid Gazi Duran. Sarah Bracke geeft een minicollege.

‘Verwacht openhartige verhalen over kwetsbaarheid en autonomie: een reeks avonden vol aha-momenten’, aldus de bedenkers van deze avond bij De Rode Hoed.

vrijetijdamsterdam.nl

PS Volg ook ons blog met laatste LHBTI nieuws in Amsterdam