Nieuw filosofie- en theaterfestival voor jeugd vanaf 8 jaar
De Krakeling. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Nieuw filosofie- en theaterfestival voor jeugd vanaf 8 jaar

DenkStation is een nieuw, tweedaags filosofie- en theaterfestival speciaal voor kinderen en jongeren. Deze allereerste editie vindt plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart 2019 in Theater De Krakeling. Tijdens het festival brengen filosofen en theatermakers als Connie Palmen, Babah Tarawally, Stine Jensen en René van ’t Hof het jonge publiek het hoofd op hol.

Het festival DenkStation loopt vooruit op de Maand van de Filosofie in april. Tijdens het festival wordt tevens het eerste filosofische kinderboek van de Maand van de Filosofie officieel gepresenteerd. Speciaal voor het festival schreef Abdelkader Benali het filosofische kinderboek Mijn broer en ik.

Op vrijdagavond 8 maart opent Theater De Krakeling de deuren voor jongeren vanaf 12 jaar en op zaterdag zijn er voorstellingen en lezingen voor kinderen vanaf 8 jaar. De combinatie met theater binnen het festival DenkStation maakt filosofie toegankelijk voor kinderen uit de hele stad. Zo breekt Filosoof Henk Oosterling in bij de voorstelling Breken van DEGASTEN, vraagt Haroon Sheikh zich met Nineties Productions af ‘Wat doen we in 2030’? en danst Maxime IJshout samen met filosofen Elize en Jos de Mul op de Cloud.

Optredende sprekers en theatermakers: Karim Bennamar, Henk Oosterling, DEGASTEN, Tina Rahimy, René Akkermans, Jos de Mul, Elize de Mul, Maxime IJshout, Khadija al Mourabit, Annelies Appelhof, René ten Bos, Fronnie Biesma, Saman Amini, Marli Huijer, Frank Meester, Manon Duintjer, Marlies Visser, Abdelkader Benali, Babah Tarawally, Lydia Baan Hofman, Nico Tillie, Hafez Ismaili M’Hamdi, Michel Hormes, Awee Prins, Coen Simon, René van ‘t Hof, Tjebbe Roelofs, Keimpe de Jong, Connie Palmen, Hassnae Bouazza, Désanne van Brederode, Linda Bosch, Stine Jensen, Erno Eskens, Marthe Kerkwijk, Haroon Sheikh, Nineties Productions.

Het festival is een initiatief van Kees Blijleven (Theater De Krakeling), Marli Huijer (Erasmus School of Philosophy), Frank Meester (Publieksfilosoof), Nico Tillie (Amsterdamse JeugdteJAterschool, Theater Bellevue) en Stichting Maand van de Filosofie.

DenkStation

vr 8 maart van 16:00 tot 23:00 programma voor jongeren 12+
kaartverkoop via Theater De Krakeling
za 9 maart van11:00 tot 17:30 programma voor kinderen 8+
kaartverkoop via Theater De Krakeling

vrijetijdamsterdam.nl

Volg ook ons blog met nieuws over Theater in Amsterdam