Musea in Amsterdam – Het overzicht

Musea in Amsterdam – Het overzicht
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Musea in Amsterdam – Het overzicht

Ben je op zoek naar musea in Amsterdam? Via dit blog tref je een overzicht van de musea die je in Amsterdam kunt bezoeken.

Let op: dit blog is nog in ontwikkeling en nog niet compleet.

Fotografiemuseum

Foam Fotografiemuseum is prachtig om te bezoeken. Het pand van Foam bevindt zich aan de Keizersgracht in Amsterdam. In het foto museum tref je onder andere historische foto’s, kunstfoto’s, nieuwsfoto’s en modefoto’s.

Adres: Keizersgracht 609, 1017 DS Amsterdam

Museum ’t Kromhout

Museum ‘t Kromhout in Amsterdam kun je betitelen als een maritieme locatie. Vereniging Museum ’t Kromhout wil op deze historische grond het cultureel-, technisch-, en industrieel erfgoed van Nederlandse scheepsstoommachines en verbrandingsmotoren en in het bijzonder die van de Kromhoutmotorenfabriek in Amsterdam, uitdragen. Je kunt er ook terecht voor recepties en bedrijfspresentaties.

Adres: Hoogte Kadijk 147, 1018 BJ Amsterdam

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in Amsterdam is één van de zestien rijksmusea die we in ons land hebben. De collectie biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals.

Rijksmuseum adres: Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam

Scheepvaartmuseum

Ben je weleens in Het Scheepvaartmuseum geweest? De collectie van dit museum is één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld met circa 400.000 objecten, waaronder schilderijen, scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en wereldkaarten.

Het Scheepvaartmuseum, adres: Kattenburgerplein 1, 1018 KK Amsterdam

Tropenmuseum Amsterdam

Het Tropenmuseum, gesticht in 1864 als Koloniaal Museum, is een Nederlands volkenkundig museum aan de Linnaeusstraat in Amsterdam. Het heeft een grote verzameling etnografische artefacten uit tropische en subtropische gebieden vooral uit de voormalige Nederlandse overzeese gebiedsdelen. Wikipedia

Adres: Linnaeusstraat 2, 1092 CK Amsterdam

Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum is opgericht voor de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh. Het Amsterdamse museum is gelegen aan de Paulus Potterstraat en het Museumplein in Amsterdam-Zuid.

Van Gogh Museum, adres: Museumplein 6, 1071 DJ Amsterdam

vrijetijdamsterdam.nl

PS Er zijn meerdere opties voor je als het aankomt op leuke dingen doen in Amsterdam. Check ook eens ons artikel over vrijetijdparels, parken, bootjes, stranden, terrassen of winkelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here