Amsterdam Fringe Festival
Bij De Brakke Grond staan 2 voorstellingen van Fringe op het programma. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Voorstellingen Amsterdam Fringe Festival woensdag 13 september 2017

Amsterdam Fringe Festival

Het Amsterdam Fringe Festival telt maar liefst 15 voorstellingen in de stad vandaag. Hieronder het lijstje met theaterstukken die hun opwachting gaan maken. Kijk voor meer informatie op de website van het Amsterdam Fringe Festival.

Amsterdam Crea Theater – Candy

In Candy staan vrijheid, zelfbewustzijn, kwetsbaarheid en de rol die kunst en creativiteit daarin spelen centraal en worden vertaald naar een komisch rollenspel en mysterieuze transformaties. Voorbij spectaculaire verleidingsscènes, vrolijke deuntjes, niet te missen statements en relativerende grappen, is het uiteindelijk de kwetsbare kant van de performers waar het in Candy om draait.

Oostblok – Cyrano en ik

Cyrano & ik vertelt het verhaal van een meisje met een neus als die van Cyrano de Bergerac. Wat als je in de bloei van je leven bent en je durft niet meer naar buiten, bang om uitgelachen te worden? Een voorstelling over een neus, schaamte en angst. Maar meer nog een voorstelling over liefde.

Brakke Grond – De Fuut

“Wat ik zo mooi vind aan Lolita, is dat je volledig wordt meegezogen en verzwolgen in de hartstochtelijke liefde van een man, die gedoemd is tot het eeuwige verlangen naar iets duister, iets verwrongen, met als gevolg dat dat verlangen ook nooit verzadigd zal wezen…”

Klein Bellevue – Gendermongolen

Macabre staat voor het vinden van schoonheid in dat wat niet gezien wordt en het tonen van de schaduwkant van dat wat mooi gevonden wordt. In De Gendermonologen navigeert Macabre door de wereld die bestaat tussen man en vrouw. Een transformance over gender als rekbaar begrip.

Ostade Amsterdam – Dengar

Terwijl Joenoes Molukse melodieën laat klinken neemt hij je mee terug de schoolbanken in. We zien gesloten koffers van zijn opa en gaan van schepen vol specerijen naar stilstaande treinen. Wat betekenen de daden die zijn vader in het verleden heeft verricht vandaag voor Joenoes? Aan de hand van de geschiedenis van Nederland en de Molukken, die van zijn opa en zijn vader; vertelt Joenoes zíjn kant van het verhaal.

Polanentheater – Everything

Orange Tea Theatre presents Esther Gerritsen’s absurd comedy of logic, language and purpose. Fast, witty and text-driven, Jip Loots’ English translation stays true to the quirks and “dutchness” of the original. Orange Tea Theatre is an Amsterdam-based company that creates and performs modern plays in the English language.

Bijlmerparktheater – Halfweg

In de energieke en meeslepende muziektheatervoorstelling Halfweg gaat actrice Dichi Wit op zoek naar haar multi-etnische achtergrond. Aan de hand van het levensverhaal van haar opa neemt ze haar publiek mee op een muzikale reis van Suriname naar Noord-Holland.

Brakke Grond – Julia

Vijf pas afgestudeerde makers aan de Toneelacademie van Maastricht schrijven en spelen een nieuwe tekst: JULIA – Het offer van Rome. Julia is de dochter van Keizer Augustus. Piepjong baart ze zonen die sterven in oorlogen door haar vader uitgetekend. Als ze verliefd wordt op de zoon van zijn aartsvijand dwingt ze Augustus te kiezen tussen haar en het Romeinse rijk.

Klein Bellevue – Monster Love Town

In MONSTER LOVE TOWN brengt Elfie Tromp haar expertise op liefdesgebied samen met haar grote liefde voor het klassieke cabaretlied en New Wave-clubmuziek. Hierin wordt ze bijgestaan door muzikant Keimpe de Jong.

Nowhere – My Father Held a Gun

My Father Held A Gun is een gepassioneerde storytelling show over oorlog en vrede. Over vaders en grootvaders die vochten voor waar zij in geloofden. Over dood en liefde voor het leven. Over heldendaden. En bovenal: over de vraag wat je als zoon van je vader hier allemaal mee moet.

Polanentheater – Oi Cissy

“A collage of performed self portraits, devised and presented by a cast of trans and non binary performers, Oi, cissy! is a body-driven exploration of the day-to-day experience of being genderqueer.”

Perdu – Pierrot Lunaire

Pierrot Lunaire is een van de belangrijkste muziektheaterstukken ooit geschreven. Pierrot Lunaire 2.01 is een unieke solo performance in een interactieve installatie. Pierrot Lunaire 2.01 combineert romantische 19e-eeuwse poëzie, moderne 20e-eeuwse muziek en hedendaagse interactieve technieken.

Brakke Grond – Still

Stil(l) is een dans, een lied, over twee mensen die zoeken naar wat hen verbindt. In hun zoektocht naar iets gemeenschappelijks stellen ze vragen, benoemen en herdefiniëren ze. Tussen einde en begin ligt onontgonnen ruimte.

Supperclub – The Last Supper

Het symbiotisch artistiek duo Mary & Machteld staat op het punt van doorbraak in de internationale kunstwereld. Als Mary Machteld confronteert met haar plotseling naderende dood, komt hun gevecht voor eeuwige roem op scherp te staan.

Crea Theater – Treasuries of Mysteries

OUT OF THE BOX HIP HOP DANSTHEATER SOLO VAN MAKER SHEYDA DARAB. Sheyda Darab’s nieuwste danstheater solo ‘Treasuries of Mysteries’ gaat in op de rijkdom die we in onze diepste diepten allemaal bezitten. Van schatten die we verborgen houden tot schatten die we laten zien en schatten die we zien in de ander.

Bar en Pluche – Zij en ik

Heb jij, net als Zij, helemaal geen zin in Trump? Of ben je, net als Ik, klaar met al die nieuwsberichten over IS of de nieuwste Superfood trends? Waarom breng je je kostbare tijd dan niet eens door met Zij en Ik? Muziek, flauwekul en antwoorden op vragen die je niet beantwoord wilt hebben. En natuurlijk; Zij wil ook wel even kwijt wat Ik niet uit kan staan. Want uiteindelijk is maar één vraag belangrijk: Wie zijn toch Zij en Ik?

Wil je weten wat er nog meer in de stad te doen is op woensdag 13 september 2017? Klik hier voor de dagagenda van vrijetijdamsterdam.nl

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Voorstelling Amsterdam Fringe Festival woensdag 13 september 2017

Kaartverkoop Amsterdam Fringe Festival gestart

Event: Amsterdam Fringe Festival in september

Inschrijving Amsterdam Fringe Festival begonnen