Lucebert van Theatergroep Flint in de Roode Bioscoop

“Het was heel apart en leuk om mee te maken. De Roode Bioscoop is een klein en intiem theater. Lucebert kon ik al maar mijn man nog niet. Die heeft ook genoten,” aldus één van de bezoekers van muziektheatervoorstelling ‘Lucebert’ van theatergroep Flint enthousiast na afloop van de show.

Grenzen van tekstbenadering

Zaterdagavond is de laatste van de drie opeenvolgende repetities van deze bijzondere muziektheatervoorstelling te zien in Theater de Roode Bioscoop in Amsterdam. LUCEBERT is een project waarin Flint de grenzen van tekstbenadering opzoekt met trompettist, componist en beatmaker Mark Nieuwenhuis, acteur en regisseur Wim Meuwissen, videast Martijn Grootendorst, acteur, zanger en accordeonist Felix Strategier en ‘Lucebert biograaf’ Wim Hazeu. Lucebert’s teksten lenen zich bij uitstek om in een modern jasje te gedijen, op het grensvlak tussen jazz, hedendaagse hiphop en elektronische muziek.

Alles van Waarde is Weerloos

In februari 2018 gaat LUCEBERT Alles van Waarde is Weerloos – gebaseerd op het werk van één van Neerlands grootste dichters van de 20ste eeuw – in première in Theater de Roode Bioscoop. Diezelfde maand verschijnt de door Wim Hazeu geschreven biografie van Lucebert bij uitgeverij De Bezige Bij.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Voorleesmarathon in Theater de Roode Bioscoop