Theater Na De Dam zoekt jongeren en ouderen voor voorstelling 2019
Photocredits: Ron Kroon

Theater Na De Dam zoekt jongeren en ouderen voor voorstelling 2019

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag extra bijzonder te maken. Zij doen dit onder de noemer: Theater Na de Dam. Er spelen tegelijkertijd meer dan 60 voorstellingen die ieder op hun eigen manier over de Tweede Wereldoorlog gaan. In Amsterdam Noord, Zuid en Oost worden jongerenvoorstellingen gemaakt. De voorstelling wordt gespeeld door studenten die de opleiding PACT+ van het ROC van Amsterdam volgen. Daarnaast participeren jongeren uit Amsterdam. Voor de editie van Theater Na de Dam in 2019 in Amsterdam zijn de organisatoren op zoek naar ouderen uit Amsterdam Noord die in gesprek willen met jongeren. En ze zijn op zoek naar jongeren tussen de 12 en 20 jaar die mee willen spelen in de voorstelling in Amsterdam Noord.

Vraagstukken die tijdens de gesprekken tussen jong en oud de revue zullen passeren zijn bijvoorbeeld: Hoe zag het leven eruit tijdens de Tweede Oorlog in Amsterdam Noord? En hoe het was om als kind te horen: het is oorlog? Kon u zich als kind daar iets bij voorstellen? Wat voor dagelijkse realiteit en verwachtingen over het leven brachten dit feit met zich mee?

Theater Na De Dam is nieuwsgierig naar herinneringen en verhalen en geeft aan dat een groep jonge Amsterdammers staat te popelen om met deze groep ouderen in gesprek te gaan over vroeger, zodat ze op 4 mei een mooie voorstelling kunnen laten zien.

De bijeenkomst vindt plaats op zondag 31 maart om 12 uur. Indien gewenst regelen ze vervoer naar de locatie. Amsterdamse inwoners die het leuk vinden om te participeren kunnen een mailtje sturen aan Judith Sleddens (regisseur) via [email protected]

Jongeren die in Amsterdam Noord willen meedoen moeten beschikbaar zijn op de data van repetities. Deze zijn op zondag 24 maart, zaterdag 30 maart, zondag 31 maart, zaterdag 6 april, zondag 7 april, zondag 14 april, zondag 28 april, maandag 29 april, dinsdag 30 april, woensdag 1 mei, donderdag 2 mei en vrijdag 3 mei.

Voor alle informatie kunt u een kijkje nemen op de website van het Tolhuistuin die benaderbaar is via deze link.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook ons blog: Theater in Amsterdam

Lees ook het artikel: Nieuwe makers Festival RRReuring start 31 januari