De man met de microfoon krijgt een gezicht
De Roode Bioscoop. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

De man met de microfoon krijgt een gezicht

Samen met actrice Cecile Heuer en muzikant Jan Groenteman staat radio en theatermaker Chris Bajema op 14, 15 en 16 december in de Roode Bioscoop in Amsterdam. De eerste twee dagen zijn uitverkocht maar voor zaterdag 16 december zijn nog kaarten beschikbaar.

Levende stadspodcast

Tijdens deze drie dagen zal publiek onderdeel zijn van een ware en vooral levende stadspodcast. Een podcast is een audio uitzending waarbij het geluidsbestand op aanvraag wordt aangeboden door middel van zogenoemde web feeds. Dankzij de introductie van draagbare mp3-spelers zoals de iPod was deze vorm van uitzenden voorheen snel populair onder de radioamateurs.

Laboratoire avonden

Het zijn zogenaamde Laboratoire avonden bij de Roode Bioscoop, en op 14, 15 en 16 december wilt dat zeggen dat Chris Bajema iets mag uitproberen. En het zal volgens de organisatie van de drie avonden wel weer iets met verhalen, geluid en dialogen worden.

En op een van de avonden is er ook nog een guest appearance van Paulien Cornelisse. En er is een kijkje achter de schermen van zijn podcast. Man met de microfoon is het eerste radioprogramma zonder omroep. Het is een divers programma waarom gelachen mag worden, maar dat ook ontroert en stof biedt tot nadenken.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Voorleesmarathon in Theater de Roode Bioscoop