“Ik kom als herboren uit de zaal”

Foto: vrijetijdamsterdam.nl

“Ik kom als herboren uit de zaal”

Wat betekent het om vrouw te zijn en ouder te worden? Wat betekent het wanneer er veel voorbij is, maar nog heel veel niet is afgelopen? Zijn er nog grote dromen of is er vrede met dat wat er was? Waar is er ruimte voor de schoonheid die is getekend door jaren? Deze vragen stonden de afgelopen dagen maar ook in December centraal tijdens de 55+ voorstelling ‘Lust for Life’ bij Dansmakers Amsterdam.

Wies Bloemen

Tijdens deze voorstelling ging artistiek leider Wies Bloemen met 11 professionele danseressen en actrices op onderzoek, naar de kracht en de levenslust van ouder wordende vrouwen. De persoonlijke verhalen en ervaringen van de vrouwen vormen de basis voor deze voorstelling.

Lust for Life

Ze zoekt met deze voorstelling een nieuw publiek dat past bij een thema dat haar persoonlijk raakt. De organisatie van de voorstelling citeert 55+ actrice Brigitte Defaix: ‘Het gebeurt nog maar zelden dat er een vacature voor 55+ langskomt, een positieve benadering van de rijpere vrouw en ook nog op basis van improvisaties, dat is een welkome uitdaging voor mij.´

Reactie

Na de voorstelling spreekt VTA met een enthousiaste bezoeker, die jawel ook een 55 plusser is. “Ik kom als herboren uit de zaal. Deze voorstelling zou elke jongeling ook eens moeten zien. En alle werkgevers in Nederland, niet te vergeten.”

Concept, regie, dans en spel

Wies Bloemen, Monique Masselink, Andrea Fiege, Bianca Holst, Brigitte Defaix, Carolien Dokter, Ellen Peters, Farida Nabibaks, Ida Stamhuis, Martine van Ditzhuyzen, Mia Spil, Sandra Macrander, Trudie Lute, Katja Hiemenga en Erik van Raalte

vrijetijdamsterdam.nl

PS Heeft u weleens een kijkje genomen op onze pagina cultuur?