Johnny de Mol krijgt weer een jongetje. Dat liet de bekende Nederlander zondagavond in het Tobacco Theater in Amsterdam weten. Naast dat nieuws ging De Mol vanaf het Amsterdamse podium nog meer met de billen bloot.

Met de billen bloot

Tijdens zijn tweede onthullende try-out theatershow ‘Hier is de Mol!’, waar ook zijn neefje Julian de Mol en een aantal andere bandleden een belangrijke rol spelen, liet De Mol meerdere kanten van zichzelf en zijn familie zien, vooral met de achterliggende gedachte om zo nu en dan eens stil te staan bij je medemens, en daar ook daadwerkelijk iets voor te betekenen.

Meer dan 40 graden

De eerste try-out vond zaterdag plaats. “Het was hier toen meer dan 40 graden”, aldus de Mol onder meer over de tropische omstandigheden waarbij het eerste optreden plaatsvond. De officiële première vindt donderdag 19 september plaats in het DeLaMar.

Tijdens de voorstelling wordt er een hoop gelachen. Dan gaat het vooral over de belevenissen van de tv-ster tijdens zijn Rock & Roll bestaan. Toch heeft een andere kant van De Mol de overhand. En dan vooral zijn periode in Lesbos, toen hij mee ging helpen tijdens de vluchtelingencrisis.

Helpen in Lesbos

De Mol vanaf het podium: “We waren aan het zuipen en feesten in Ibiza, toen ons de vluchtelingencrisis in Lesbos ten gehore kwam. Toen zeiden we tegen elkaar. Fuck man, wij zitten hier te feesten, terwijl er verderop mensen in zware nood zijn. Toen besloten we die kant op te gaan en die mensen daar te gaan helpen. En dat hebben we een hele lange periode gedaan. Bij die tijd wordt in woord en beeld uitgebreid stil gestaan.

Guusje Nederhorst

Tijdens de voorstellingen komen onder meer zijn ex (bed) partners ter sprake, met een onthulling over Pamela Anderson. Guusje Nederhorst, in 2004 overleden aan de gevolgen van borstkanker, wordt door Johnny de Mol geëerd. De twee waren destijds ontzettend goed met elkaar bevriend.

Ontroerend moment

Interactie met het publiek speelt een belangrijke rol. Op een gegeven moment vraagt Johnny de Mol of er iemand in de zaal is die onlangs een dierbare heeft verloren. Een vrouw steekt haar vinger op, vanwege een recentelijke sterfgeval. Zij wordt naar het podium gevraagd. Op het podium zingt Johnny een prachtig liedje voor haar en neemt afscheid van de vrouw door haar een helse knuffel te geven.

DeLaMar theater

Als je nog meer wilt weten over deze theatervoorstelling, dan moet je toch vooral zelf gaan kijken. Het is in ieder geval de moeite waard om een bezoekje te brengen. Op 12,13 en 14 juli staan De Mol, zijn neefje en de band weer op het podium van het Tobacco Theater, en op 17 en 18 september is het tijd voor het DeLaMar.

Op 19 september vindt in het DeLaMar theater de première plaats, waarna het theatergezelschap het land in zal gaan om op diverse plaatsen op te treden.

Geschreven door:

Rik Verkaik

Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Bon Bini op stoom