IVO NIEHE MAAKT DEBUUT ALS TONEELSCHRIJVER: drs. Down!

Ivo Niehe kan zijn geluk niet op en dat op 71e jarige leeftijd. De Nederlandse televisiepresentator, -producent en -programmamaker maakte deze week bekend dat hij nog een jaar door zal gaan met de TV show. Naast zijn werkzaamheden voor de televisie maakt de in Amsterdam Oud-Zuid wonende tv-bekendheid vrijdag 18 augustus in het DeLaMar theater zijn debuut als toneelschrijver.

Inspiratie

Ivo Niehe schreef het script van drs. Down! Op vr 18 en za 19 augustus vertelt hij voordat de show begint hoe hij daartoe gekomen is en wat hem inspireerde. Niehe begint met vertellen om 19.15 uur en voor belangstellenden is het gratis toegankelijk op vertoon van een toegangskaart voor theaterstuk drs. Down!

Over drs. Down

“Een filmisch muziektheaterstuk door Ivo Niehe. Kan Lucas met het syndroom van Down met succes een universitaire studie volgen? En helpt zijn academische titel om het meisje van zijn dromen voor zich te winnen? Alle clichés en vooroordelen komen aan bod als in een gezin een kind met een syndroom geboren wordt: ouderlijke ruzies, een jaloerse broer, eindeloze pesterijen, het aanbod om in te grijpen met plastische chirurgie en de hunkering naar een onbereikbaar vriendinnetje”, aldus een medewerker van het theaterstuk.

Meer informatie

Voorstellingsduur: 1 uur en 30 minuten

INLEIDING IVO NIEHE – 18 & 19 AUG

Regie: Haye van der Heyden

Scenario en liedteksten: Ivo Niehe

Scriptbewerking: Dick van den Heuvel

Muziek en arrangementen: Piet Souer

Producent: Stichting Imago Theaterproducties i.s.m SENF Theaterpartners en Lucia Marthas Institute for Performing Arts

Mede mogelijk gemaakt door: Amerborgh, Goede Doelen Loterijen en Stichting Finis Caritas

Nando Liebregts, Rutger Messerschmidt, Anne-Mieke Ruyten, Hugo Haenen, Gijs Stallinga, Sanne van Veen en dansers van Lucia Marthas.

vrijetijdamsterdam.nl

Volg je ons al op Facebook? Klik hier voor onze Facebook-pagina.