YouTube credits De Toneelmakerij

I call my brothers

Momenteel draait in het Amsterdamse Theater Bellevue de voorstelling ‘I call my brothers’. Voor het eerst hebben De Toneelmakerij en Danstheater AYA de handen ineen geslagen. Regisseur Liesbeth Coltof en choreograaf Wies Bloemen tekenen samen voor een rauwe, zinderende voorstelling over angst, vooroordelen en terrorisme.

Over ‘I call my brothers’

Een bom is geëxplodeerd, de stad is verlamd van angst. Amor dwaalt door de straten en doet zijn best niet op te vallen. Maar wat is normaal gedrag als iedereen zo wantrouwig naar je kijkt? Lijkt hij niet verdacht veel op de dader? Dezelfde afkomst, dezelfde zwarte rugzak.

Ís hij misschien de dader, of zijn het de ogen van anderen die hem langzaam veranderen in de gehate terrorist? Als hij zichzelf in de winkelruit ziet, schrikt hij: ‘Ik ving de blik van een extreem verdacht individu. Het was mijn eigen reflectie.’Voor het eerst slaan De Toneelmakerij en Danstheater AYA de handen ineen.

Het publiek kruipt in het hoofd van de jonge man Amor 

I call my brothers is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Zweeds- Tunesische schrijver Jonas Hassen Khemiri. Het publiek kruipt in het hoofd van de jonge man Amor en volgt hem 24 uur van zijn bestaan. De telefoon waarmee hij zijn brothers belt is zijn enige draad met het leven. Dwalend door de stad, op het felle ritme van de dans, wordt hij door zijn eigen schaduw op de hielen gezeten.

Credits

Regie Liesbeth Coltof, choreografie Wies Bloemen, tekst Jonas Hassen Khemiri, spel Fahd Larhzaoui, Gonca Karasu, Stefanie van Leersum, José Montoya, dans Hani Andary, Andrea Beugger, Robin Kroes, Nadine Wijshoff, Ali Zanad, kostuums Carly Everaert, muziek René Thie en Kaveh Vares, decor, licht Erik van Raalte en video content Hendrik Walther

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd bericht:

Een bonte avond in Klein Bellevue maar dan in de middag