Foto: vrijetijdamsterdam.nl

“Ik Houd Van Holland” bij Pllek

Op dinsdag 7, woensdag 8 en donderdag 9 november vindt bij Plekk aan de tt Neveritaweg 59 in Amsterdam-Noord de voorstelling “Ik Houd van Holland” plaats. Tijdens deze voorstelling die is geregisseerd door Marien Jongewaard en Magne van den Berg speelt Sabri Saad El Hamus een muzikale theatervoorstelling over vluchten, thuiskomen en aarden, met zijn levensverhaal als leidraad.

Sabri Saad El Hamus

Sabri Saad El Hamus is een Nederlands toneelacteur en filmacteur uit het Egyptische Caïro. El Hamus studeerde economie aan de Universiteit van Caïro. In 1978 haalde hij zijn diploma en vertrok naar Nederland waar hij studeerde aan de Toneelschool Arnhem. De Egyptenaar is al vanaf 1984 actief vanaf het theaterpodium en was onder andere artistiek leider van theatergroep De Nieuw Amsterdam. Voor het in Nederland beroemde praatprogramma Pauw & Witteman van van presentators Jeroen Pauw en Paul Witteman, deed Sabri Saad El Hamus verslag van de revolutie in Egypte. Ook speelde hij in de bekende televisie series en films zoals de Nederlandse komedieserie Shouf Shouf en de Nederlandse speelfilm ’n Beetje verliefd.

Muzikanten

De voorstelling staat onder begeleiding van muzikanten Nizar Rohana en Modar Salameh en tussendoor zingt Nawras Altaky liederen in het Arabisch. Steven Cirkel is verantwoordelijk voor de techniek en Esther Wijnakker heeft de regie over de productie.

Pllek

Pllek is gelegen op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord aan het IJ. Op het terrein rondom Pllek kun je je auto parkeren voor 1,30 per uur. Met het gratis pontje vanaf Centraal Station of vanuit ’t Stenen Hoofd ben je binnen 5 minuten lopen bij Pllek.

vrijetijdamsterdam.nl

PS We schreven ook een artikel over het Internationaal Storytelling Festival Amsterdam. Wellicht vind je dit ook leuk om te lezen.