HOLLA FESTIVAL in Ostade A’dam

Aankomende donderdag 5 april tot en met 8 april 2018 is het in de Amsterdamse Pijp bij Ostade A’dam tijd voor het HOLLA FESTIVAL. De festival avonden worden geopend door Erik van de Wijdeven met zijn performance ANIMA en op verzoek van Ostade A‘dam brengt Karina Holla in het HOLLA FESTIVAL de Nederlandse première van Another Nice Mess. Dat is de voorstelling die zij met de beroemde Zweedse actrice Gunilla Röör met veel succes in het Teater Giljotin in Stockholm maakte en speelde.

“Deze door vrouwen gespeelde versie van Laurel en Hardy geeft een prachtig, treurig en soms hilarisch beeld van de diepe betekenis van vriendschap en de kunst van het overleven. Holla en Röörr gebruiken het toneel als een vrijplaats voor het tot uitdrukking brengen van alle emoties die horen bij het leven. Zij maken van dat leven een feest met deze theatrale parel.”

Op zondagmiddag wordt het festival afgesloten met nieuwe poëzie door Paul van der Laan en met The State of Mime, een debat over de Nederlandse Mime als manier van denken geleid door Marijn de Langen.

Een fysieke, beeldende performance over de verlossende tast van een ingekeerd instinct. In Anima schetst Erik van de Wijdeven de contouren van zijn lichamelijkheid in een persoonlijk onderzoek naar verhoudingen tussen mannelijkheid, dierlijkheid, vrouwelijkheid en menszijn. Een contrastrijke afdruk van een jongensgeest in wording.

Gunilla Röör en Karina Holla onderzoeken de grens tussen vallen en opstaan. Ze willen niet wegglijden als schepen in de mist, ze strijden tegen de onzichtbaarheid. Ze trekken zich niets aan van het sekseverschil en spelen Stan Laurel en Oliver Hardy met een zekere Becketiaanse gure eenzaamheid.

Paul van der Laan is bekend als speler en maker van de BAMBI’s

Paul van der Laan is bekend als speler en maker van de BAMBI’s. Hij schrijft ook gedichten. Hij heeft een speciaal gevoel en een eigen bewustzijn ontwikkeld voor de plaats en de gebeurtenissen van het lichaam in de wereld. Als je hem ziet spelen neem je de wereld anders waar. In zijn gedichten komt deze bijzondere gevoeligheid ook tot uiting. Hij observeert op geheel eigen wijze de wereld en weet in poëzie door zijn eigen beeldende manier van beschrijven dit tot leven te wekken en aan ons over te dragen.

Marijn de Langen zal met haar begrip Mime Denken hier licht op werpen

Wat maakt de Nederlandse Mime zo bijzonder? Hoe kun je samenhang in al die heel erg van elkaar verschillende mime voorstellingen ontdekken? Marijn de Langen zal met haar begrip Mime Denken hier licht op werpen. Een debat samen met Loek Zonneveld, Frits Vogels, Willemijn Zevenhuijsen, Dwayne Toemere, Tamar Blom en Francesca Lazzeri. Zij zal de jongere generatie uitdagen zich over The State of Mime uit te spreken.

DATA

do. 5 apr. 20:30 uur   Performance ANIMA en Another Nice Mess.

vrij. 6 apr. 20:30 uur   Performance ANIMA en Another Nice Mess.

za. 7 apr. 20:30 uur   Performance ANIMA en Another Nice Mess.

zo. 8 apr. 15:00 uur   Performance Another Nice Mess, Poëzie en The State of Mime

vrijetijdamsterdam.nl i.s.m. Ostade A’dam

Gerelateerd artikel:

Keizers in Theater Bellevue…