Historie: ‘Vanaf september wordt Ostade echt CC Amstel’
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Historie: ‘Vanaf september wordt Ostade echt CC Amstel’

Het hoge woord is eruit! Vanaf 1 september gaat Ostade A’dam officieel door het leven als CC Amstel. Het intieme, in de Pijp gevestigde theater wordt dan onderdeel van het nieuwe culturele clubhuis in de Diamantbuurt in De Pijp met een theaterzaal, facilitaire studio, café-restaurant en een vestiging van de OBA Amsterdam. Per 1 september openen ze de deuren aan het Cullinanplein 1, 1074 JN in Amsterdam.

CC Amstel is het nieuwe podiumland van Amsterdam. Het wordt dé plek in Amsterdam waar ontmoetingen plaatsvinden en werelden verrijkt worden. Met jaarlijks 300 activiteiten, van theatervoorstellingen, workshops en lezingen tot tentoonstellingen en theatercoaching. Verdeeld over de programmalijnen actief burgerschap, jeugd, jongeren, muziektheater en dans.

We bouwen aan de oersoep waar de verbeelding ontstaat

“Elke dag staan we op en scheppen we onze wijk opnieuw, met een lepel, in het theater. We bouwen aan de oersoep waar de verbeelding ontstaat, waar het sociale belangrijk wordt”, aldus een woordvoerder van Ostade A’dam.

In CC Amstel mengen ze podiumkunsten met vrienden en buren: het pluizig talent en het nagelscherpe, het bonk-splash-boem-talent en het pantoffeltalent. “Onze grensposten zijn open en de ruimte is yours”, aldus Ostade A’dam.

In CC Amstel wordt de capaciteit bijna twee keer verdubbeld

In het nieuwe culturele clubhuis komt een theaterzaal met een capaciteit van 156 stoelen. Dat is bijna twee keer zo groot als het huidige Ostade. Daarnaast komt er een facilitaire studio en CéCé, het café-restaurant dat zeven dagen per week geopend zal zijn.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook onze eerdere artikel over de verhuizing van Ostade A’dam