EEFJE DE VISSER OP 23 JANUARI 2021 NAAR CARRÉ AMSTERDAM
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Op zaterdag 23 januari 2021 komt Eefje de Visser voor een concert naar Carré in Amsterdam. De aankondiging volgt op haar vorige week uitgekomen album Bitterzoet. De kaartverkoop voor dit concert start aanstaande vrijdag, 31 januari, om 12:00 uur via Ticketmaster.

Donkere drums, warme synths, catchy songs en een bezwerende stem. Met drie succesvolle albums op zak, een reeks uitverkochte clubtours in de Benelux en verschillende Europese supportshows, wordt Eefje inmiddels ook buiten de taalgrenzen opgepikt. Vier jaar na haar laatste plaat Nachtlicht is onlangs haar vierde album uitgekomen: ‘Bitterzoet’, een filmische popplaat vol zwoele elektronica en dance invloeden.

Herkenbare stijl

Op ‘Bitterzoet’ beschrijft Eefje in haar herkenbare stijl een dromerige wereld die zich net als magic hour bevindt tussen dag en nacht en tussen zoet en bitter. Die tegenstelling was de inspiratie voor ‘Bitterzoet’. Eefje de Visser: “De plaat moest voelen als een trage trip, een romantisering van de werkelijkheid, pijnlijke ervaringen gemixt met warmte. De titel heeft ook een link met de smaak van drank, het maakt de wereld mooier, maar het escapisme kan ook wrang en onecht zijn. Die schemerzone tussen fantasie en realiteit is veel terug te horen op de plaat.”

Philip Glass, Iggy Pop en Lavinia Meijer

Vorige week maakte Carré al bekend dat Philip Glass, Iggy Pop en Lavinia Meijer samen in Koninklijk Theater Carré staan met een speciale voorstelling. Een avond gevuld met poëzie en muziek van de bekende Amerikaanse componist van o.a. The Hours, Glassworks en Einstein on the beach.

vrijetijdamsterdam.nl