Charkov Staats Opera en Ballet Theater ‘De Notenkraker’
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Charkov Staats Opera en Ballet Theater ‘De Notenkraker’

Dinsdag 5 december is in het Koninklijk Theater Carré de balletvoorstelling De Notenkraker te zien. De Notenkraker is een prachtige klassieke uitvoering om met de hele familie van te genieten.

Fabuleuze muziek

De fabuleuze muziek van Tsjaikovski, die hij speciaal voor dit ballet componeerde, wordt live door een orkest ten gehore gebracht en zorgt samen met virtuoze danspartijen en het ‘core de ballet’ dat de donkere dagen in december even zullen worden opgelicht.

Notenkrakerpop

In De Notenkraker krijgt Clara Staalboom op kerstavond een notenkrakerpop. In haar droom komt deze pop tot leven en verandert in een prins. Clara en de prins worden al snel verliefd op elkaar en zijn dolgelukkig samen.

Muizenkoning

In deze liefde schuilt echter één gevaar: de Muizenkoning, een zeer gevreesde vijand van de prins. Hij verandert de prins in een levende Notenkraker. In het gevecht met de Muizenkoning en zijn muizen beleven Clara en De Notenkraker allerlei spannende avonturen. Uiteindelijk is het de vraag of de broer van Clara de Muizenkoning verslaat en ervoor kan zorgen dat de Notenkraker weer in een prins verandert.

Charkov Staats Opera

Het ogenschijnlijk ontroerende en tevens spannende verhaal van Clara en de prins wordt uitgevoerd door het Charkov Staats Opera en Ballet Theater. Het gezelschap, afkomstig uit Charkov, is onderdeel van één van de oudste theaters uit de voormalige Sovjetunie en de Oekraïne. Al sinds 1874 worden hier producties gemaakt en getoond in de bekende traditie van Oost-Europa. Er zijn 700 mensen werkzaam bij dit theater, waaronder artiesten, decorbouwers, kostuumontwerpers, kleermakers en (ballet)schoenmakers. Samen zorgen zij ervoor dat de voorstellingen tot in de puntjes zijn uitgevoerd.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerde artikelen:

Extra show Gregory Porter in Koninklijk Theater Carré 

Première Lil Kleine in Koninklijk Theater