Programma Parade 2018 bekend gemaakt
De Parade 2017. Foto: vrijetijdamsterdam.nl
Programma Parade 2018 bekend gemaakt

De organisatie achter het reizende ‘theater’ festival ‘De Parade’ heeft haar programma voor 2018 bekend gemaakt. Vanaf 29 juni trekt de culturele en creatieve karavaan weer door ons land. Via Rotterdam, Den Haag en Utrecht is het dit jaar 28-jarige evenement in de hoofdstad vanaf 2 september te bezoeken. Niet alleen cultuurbarbaren kunnen zich vermaken tijdens De Parade ook zullen liefhebbers van een heerlijk glas wijn, rosé of culinaire versnaperingen in 2018 niks te klagen hebben.

Lucky TV, The Carpenters, Alex Klaassen en Henry van Loon

In totaal spelen er 80 verschillende theater-, dans- en muziekvoorstellingen voor jong, oud en alles daar tussenin. Deze zomer zie je onder andere Sander van de Pavert, hij geeft een kijkje achter de schermen bij het maken van zijn humoristische Lucky TV-filmpjes. Alex Klaassen en Henry van Loon zijn ook weer van de partij met hun wereldberoemde band H.E.A.R.. In The Sound of Mucus gaat Porgy Franssen met zijn familie de strijd aan met de Von Trapps.

Programma Parade 2018 bekend gemaakt
Breakdance spektakel Lijf tijdens De Parade 2017. Foto: vrijetijdamsterdam.nl
Het verhaal van een soap-acteur die Macbeth zou willen spelen

Wilbert Gieske vertelt in Wachten op Macbeth het verhaal van een soap-acteur die Macbeth zou willen spelen. Toneelgroep Oostpool presenteert Allemaal mensen #5 & #6; een serie korte voorstellingen met jong talent in regie van Marcus Azzini. Wart Kamps en Stephanie Louwrier laten The Carpenters weer herleven in hun extravagant en absurd therapie-spektakel. De makers van de hit Watskeburt?! de musical, presenteren Marvellous – The Deleted Scenes; de eerste superhelden saga musical happening ter wereld.

Er spelen meer dan 50 live-bands op de Parade

Er staat niet alleen theater op de planken, er spelen ook meer dan 50 live-bands op de Parade. Zo laat De Raad van Toezicht je dansen met hun funk en jazz. BRUUT!, genomineerd voor een Edison, brengt hun superjazz naar ons festival en The Homesick betovert je met hun dreampunk en psychpop.

Op de Parade is de vroege film weer terug waar het allemaal ooit begon.

Dit jaar opent Eye Filmmuseum in het Parademuseum een van haar schatkamers met een filmische installatie. Deze collectie bevat bijzondere films uit de prille jaren van de filmgeschiedenis, toen deze vertoond werden in de zogenaamde reisbioscoop. Op de Parade is de vroege film weer terug waar het allemaal ooit begon.

Programma Parade 2018 bekend gemaakt
Yannick Noomen tijdens De Parade 2017. Foto: vrijetijdamsterdam.nl
Tot 18 jaar is de entree gratis

De Parade opent – met uitzondering van Rotterdam – iedere dag om 14:00 uur. Het eerste uur is de toegang gratis, daarna betaalt iedereen vanaf 18 jaar € 7,50. Tot 18 jaar is de entree gratis. Op de eerste vrijdag van iedere stad opent de Parade om 18:00 uur.

• Rotterdam, Museumpark: vrijdag 29 juni t/m zondag 8 juli
• Den Haag, Westbroekpark: vrijdag 13 t/m zondag 22 juli
• Utrecht, Moreelsepark: vrijdag 27 juli t/m zondag 12 augustus
• Amsterdam, Martin Luther Kingpark: vrijdag 17 aug t/m zondag 2 september

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Met de boot naar De Parade