WAAROM JE HET HEMELTJELIEF! FESTIVAL 2019 NIET MAG MISSEN
HEMELTJELIEF! FESTIVAL 2018.

Op Hemelvaartsdag 2019 staat er weer een onvervalste editie van het populaire HEMELTJELIEF! FESTIVAL op het programma. Hemeltjelief! is een jaarlijks festival voor groot en klein dat ieder jaar plaatsvindt op Hemelvaartsdag op de NDSM-werf te Amsterdam. Deze jaargang heeft het gezellige festival het thema: ALS EEN RAKET!

WAAROM JE HET HEMELTJELIEF! FESTIVAL 2019 NIET MAG MISSEN
Het raketmeisje.

De mooiste planeten

“We nemen je mee naar de mooiste planeten, als de Kleine Prins gaan we op ontdekkingsreis. Naar de maan en dan links af naar ‘out of space’. Even bijkletsen met wat marsmannetjes en dan kruipend door het zwarte gat. Op zoek naar de disco invaders. Ja lieve space kadetjes, dit jaar gaan we allemaal wat sterrenstof doen opwaaien daar bij het Noorderlicht”, is te lezen in de event aankondiging van het festival.

WAAROM JE HET HEMELTJELIEF! FESTIVAL 2019 NIET MAG MISSEN
HEMELTJELIEF! FESTIVAL 2018.

Redenen genoeg voor de redactie van Vrije Tijd Amsterdam om vooruit te blikken op dit leuke festival. Zodoende stelden we een aantal vragen aan de organisatie!

Kun je eens wat meer vertellen over de organisatie achter het Hemeltjelief! Festival?

Hemeltjelief is 11 jaar geleden opgezet naar aanleiding van een uit de hand gelopen verjaardag. Het team wat het toen heeft opgezet is nog steeds nauw betrokken.

Dit jaar geen dier als thema…. Wat gaan we nou krijgen?

Ja, we moeten er zelf ook nog van bijkomen, maar verandering van spijs doet eten. En we hadden zoveel zin in dit thema. Je kan er echt zoveel kanten mee op. Talks, workshops, muziek en natuurlijk over de top met de dresscode.

Wat is het aller grappigste dat jullie in al die jaren Hemeltjelief! Festival hebben meegemaakt?

De jungle boogie. Of de klompendisco? Bij de jungle boogie moest je eerst je billen omknopen en dan mocht je pas de disco betreden. Bij de klompendisco hadden we hooi neergelegd en toen ging iedereen spontaan aan de haal met dat hooi. Echt, jong en oud helemaal los.

Of het rodeovarken. Vanaf minuut 1 dat we open waren stond er al een rij van kinderen. Die is nooit weggegaan. Pas toen de kinderen naar huis moesten, namen de volwassenen de rij geleidelijk over. Uiteindelijk moesten we echt stoppen omdat het donker begon te worden, maar de rij die bleef.

Stel nou dat je het Festival niet op de NDSM-werf zou kunnen organiseren…. Dan?

Geen optie. Noorderlicht en Hemeltjelief zijn aan elkaar verbonden zoals Major Tom en David Bowie.

WAAROM JE HET HEMELTJELIEF! FESTIVAL 2019 NIET MAG MISSEN
HEMELTJELIEF! FESTIVAL 2018
Welke muziekartiesten komen er optreden?

Kauw, vette Underworld achtige act, eentje die binnenkomt in alle poppodia staat.

Of Valvetronic Brassband. Jonge honden met blazers waarvan iedereen spontaan gaat springen. Verder residente dj Esta Polyesta. Altijd groovy en Arabic by Night dj die je ook niet mag missen

De 3 redenen waarom je het Hemeltjelief! Festival absoluut niet mag missen?

Op 30 mei worden volwassenen kinderen en kinderen worden volwassenen. En dat in mix, geeft een prachtig resultaat. Ook al heb je geen kinderen moet je juist komen. Je hoeft niet zoveel te doen als alleen rond te lopen en te observeren of te participeren.

Gegarandeerd een smile of je hoofd waarvan de volgende dag spierpijn hebt. De mix van hele leuke mensen in alle soorten, maten, leeftijden is uniek in Nederland. Het hele festival is met zoveel liefde opgezet, dat zie je echt terug aan alle kanten.

Wat is het meest aangrijpende moment dat jullie hebben meegemaakt in de afgelopen elf jaar?

Kinderen die huilen als het is afgelopen en weer een jaar moeten wachten. Soort carnaval maar dan anders.

Nog iets leuks toe te voegen?

Iedereen die nog nooit is geweest, maar wel klaar is om een dagje buiten te spelen, kom langs. Echt, een dag om nooit te vergeten. En oh ja, we zijn nog op zoek naar leuke en enthousiaste vrijwilligers!

De redactie van Vrije Tijd Amsterdam bedankt de organisatie van het HEMELTJELIEF! FESTIVAL 2019 voor het interview. We wensen jullie en de bezoekers een grandioze dag toe! Maar dat kan eigenlijk niet meer mis gaan!

Interview door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Elfde editie Hemeltjelief! Festival op Hemelvaartsdag

Event Hemeltjelief! Festival 2018 

Check ook ons blog: leuke festivals in Amsterdam