De Parade trekt binnenkort weer het land in
Photocredits: vrijetijdamsterdam.nl

Over negen weken kunnen theaterliefhebbers hun hart weer ophalen. Vanaf vrijdag 21 juni trekt het reizende festival via Rotterdam en Den Haag naar Utrecht en wordt er op zondag 25 augustus afgesloten in de hoofdstad. De organisatie heeft er in ieder geval weer erg veel zin in. Om dat enthousiasme over te brengen op het publiek selecteerde de organisatie alvast zes voorstellingen om toe te lichten.

  1. Voor het eerst in de Parade-geschiedenis staat Scapino Ballet Rotterdam op het theaterfestival. De Amerikaanse choreografe Nicole Caruana werkt momenteel samen met zeven dansers hard aan de voorstelling Tof, zodat deze voorstelling in de thuisstad van Scapino in première kan gaan.

  2. Remko Vrijdag en Martine Sandifort zingen deze zomer hun muzikale hoogtepunten in maar liefst drie steden met een vierkoppige band, onder leiding van Bart Rijnink. Met hun voorstelling Vrijdag en Sandifort in concert blazen ze het dak van de theatertent, De Reizende Schouwburg, er af!

  3. Toneelgroep Oostpool brengt in de voorstelling Alles wat liefde is een ode aan de liefde, in regie van de in 2017 afgestudeerde Charli Chung, waarin het publiek invloed heeft op het verhaal van deze romcom.

  4. Stephanie Louwrier, Lowie van Oers & Wart Kamps keren na de succesvoorstelling van vorig jaar terug met de nieuwe voorstelling 3 lesbiennes en een talkshow; een gender fluïde, lesbisch, muzikaal talkshow spektakel over woke zijn en vooral over hoe we daarin in kunnen doorslaan.

  5. De net afgestudeerde Tarik Moree en Tim Olivier Somer werken voor hun voorstelling Kunst met verschillende Nederlandse theatermakers, regisseurs en collectieven om te reflecteren op de zoektocht naar hoe vorm te geven aan het leven en hoe theater te maken.

  6. Collectief Het Paradijs stelt met maar liefst acht spelers allerlei vormen van opdringerigheid centraal; van openbare of algemene opdringerigheid in een bus naar opdringerigheid in de privésfeer, naar opdringerigheid in je hoofd.

Data en tijden

De Parade opent – met uitzondering van Rotterdam – iedere dag om 14:00. Het eerste uur is de toegang gratis, daarna betaalt iedereen vanaf 18 jaar € 8,50. Tot 18 jaar en voor leden van We Are Public is de entree gratis. Iedereen met een Rotterdampas, Ooievaarspas, U-pas, Stadspas of CJP-pas krijgt korting op de toegang. Op de eerste vrijdag van iedere stad opent de Parade om 18:00.

vrijetijdamsterdam.nl