Over Het IJ Festival 2018

Van 13 tot en met 22 juli barst het locatietheaterfestival aan de oevers van het IJ voor de zesentwintigste keer los. Tijdens de festiviteiten van ‘Over Het IJ Festival 2018’ zijn tientallen voorstellingen van nieuwe en gevestigde makers op onverwacht stedelijke locaties aan de oevers van het IJ te verwachten.

Een paar festivalfavorieten komen terug naar #OHIJ18 met hun nieuwste voorstelling: Collectief Walden en Project Wildeman. Jonge makers die eerder op het festival speelden, groeien door: De Dansers, Johannes Bellinkx en Rita Hoofwijk. Makers die voor het eerst op de NDSM-werf aan de slag gaan zijn onder andere ICK/Amsterdams Andalusisch Orkest en Wild Vlees (coproductie Frascati en Over het IJ Festival)

Voorjaarsprogramma

De organisatie achter Over het IJ Festival presenteert het hele jaar door voorstellingen van jonge makers die de stedelijke omgeving als podium en inspiratiebron gebruiken. Dit voorjaar zijn dat Kronieken van de Stad: Kafir van Timen Jan Veenstra en IN BETWEEN TIME van Titia Bouwmeester.

Daarnaast verruilt wijkmaker Timen Jan Veenstra voor het tweede deel van ‘Kronieken van de Stad: Kafir’, Amsterdam-Noord voor de Indische buurt in Amsterdam-Oost. Kafir is een intieme dialoog tussen jonge Marokkaanse broers die zweven tussen twee werelden. De première is 17 maart in Centrum voor Beeldende Kunst.

Ferrotopia: Over het IJ Festival LAB

Ontmoetingen tussen makers en publiek staan centraal in het nieuwe Over het IJ Festival LAB. Het is een speciaal programma van locatietheatermakers en kunstenaars die werk ontwikkelen en presenteren in en om het bruisend middelpunt van het festivalhart: Ferrotopia, een beeldende kunstinstallatie en paviljoen van Atelier Van Lieshout. Tijdens Over het IJ Festival is Ferrotopia werkplaats én ontmoetingsplek voor makers en publiek.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

25e editie Over Het IJ Festival van start gegaan