Opening Summer Dance Forever met Nederlandse première van Everyness
Fotocredits: Denis Kooné Kuhnert

Opening Summer Dance Forever met Nederlandse première van Everyness

Het prijswinnende duo Honji Wang (DE) en Sébastien Ramirez (FR) openen dinsdag 15 augustus het artistieke Summer Dance Forever festival in de Amsterdamse Stadsschouwburg met de Nederlandse première van Everyness. In een boeiende choreografie gaan vijf dansers in op hun eigen worsteling in de liefde en met vriendschap. Een zesde personage, gecreëerd door de bekende ontwerper Constance Guisset, komt in de vorm van een semi-transparante, steeds veranderende bol die als autonoom wezen over het podium glijdt. De muziek komt van de hand van Schallbauer. Het merendeel van de artiesten speelde een rol tijdens Madonna’s laatste audities in New York voor de Rebel Heart Tour.

Artistiek duo

Als artistiek duo verpersoonlijken Wang en Ramirez het leven na de battle. Hun unieke bewegingsstijl heeft diepe wortels in de hiphop, maar is ook beïnvloed door hedendaagse stijlen, ballet en martial arts. Het duo won onder andere de New Yorkse Bessie Award (link: https://en.wikipedia.org/wiki/Bessie_Awards). Met Everyness verweven zij hun bijzondere danstechniek samen met een poëtisch sterk toneelbeeld tot een innovatief stuk urban dance theater.

WANG RAMIREZ

Wang Ramirez is een dans artiesten duo. Sinds de oprichting van Wang Ramirez hebben ze dans- en theaterstukken geproduceerd en gechoreografeerd die veel prijzen hebben gewonnen en een nominatie kregen voor het Rolex Mentor & Protégée Arts Initiative Programma. Ook ontwikkelde Wang & Ramirez een conceptuele dansprestatie voor het openingsfeest van de kunstruimte MADE in Berlijn. Momenteel stimuleren en verkennen ze sterke artistieke samenwerking met artiesten uit verschillende domeinen.

HONJI WANG

Honji Wang is een danser, choreograaf en artistiek directeur geboren en opgevoed in Duitsland door Koreaanse ouders. Haar danstaal is een abstractie van hiphop dans en heeft invloeden van eerdere vechtsporten en balletopleidingen. Zij werd uitgenodigd als gastkunstenaar om een duo te zijn met de bekende Britse choreograaf Akram Khan, genaamd The Pursuit of Now, die gepaard ging met bekende pianist Shahin Novrasli. Zij heeft ook samengewerkt met de beroemde vrouwelijke flamenco danser Rocío Molina tijdens het duet: “Felahikum”.

SÉBASTIEN RAMIREZ

Sébastien Ramirez is geboren in Zuid-Frankrijk en is een internationaal gerenommeerde danser, choreograaf en artistiek directeur. Hij begon als een begaafde b-artiest, maar wist al snel grote hiphopkampioenschappen op zijn naam te schrijven. Ramirez was winnaar van het Redbull BC ONE Franse kampioenschap en hij stichtte zijn bedrijf op en ontwikkelde een nieuwe visie op ruimte en choreografie, waardoor hiphop dans naar een breder en nieuw publiek werd gebracht. Akram Khan nodigde hem uit om een persoonlijke workshop aan te sturen in Théâtre de la Ville in Parijs, een erkenning van zijn unieke bewegingstechnieken.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: redenen om toch echt te gaan dansen vanavond