Nieuw initiatief tijdens het Amsterdam Light Festival
Bridge of the Rainbow van Gilbert Moity. Amsterdam Light Festival 2016. Foto: Janus van den Eijnden

Nieuw initiatief tijdens het Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light Festival dat van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 plaatsvindt in de stad heeft met trots een nieuw initiatief aangekondigd: Light Art Collection.

Light Art Collection

Light Art Collection zijn bijzondere lichtkunstwerken die speciaal voor het festival worden gemaakt, en die het volgens het Amsterdam Light Festival verdienen om vaker tentoongesteld te worden. Light Art heeft inmiddels de grootste collectie lichtkunstwerken in de wereld en doet keihard haar best werken wereldwijd nieuwe podia te bieden. De kunstwerken kunnen kant en klaar op locatie worden afgeleverd.

Ai Weiwei

De Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei is volgens de organisatie van het festival keihard aan het werk in zijn studio in Berlijn. Hij maakt het kunstwerk “thinline”, een kilometers lange lijn van licht die de kunstwerken met elkaar verbindt. Met thinline wil Ai Weiwei bezoekers uitdagen na te denken over grenzen en begrenzingen. Technici en light designers van het Amsterdam Light Festival werken samen met Ai Weiwei aan de realisering van het project en bezochten zijn werkstudio, onder meer om het spannen van lange stukken lichtlijn te testen.

Enthousiaste vrijwilligers

Amsterdam Light Festival is op zoek naar sympathieke, enthousiaste en leuke vrijwilligers. Ze zijn op zoek naar mensen die tussen 14 december en 7 januari ‘s avonds willen helpen op het voormalige Marineterrein, het nieuwe expositiegebied van het festival. Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden vind je op de site van het lichtjesfestival.

Steun aan het festival

Voor aankomende editie van het festival kunnen ze onder meer weer rekenen op de steun van de BankGiroLoterij en het VSBfonds. Trouwe partners die het festival ook dit jaar weer een warm hart toedragen zijn KLM en het Ambassade Hotel. Het Amsterdamse ontwerpbureau Claessens Erdmann architects & designers is designpartner van het eerste uur en onder meer ontwerper van de huisstijl en festivalpaviljoens van het Light Festival.

vrijetijdamsterdam.nl

Lees ook: Amsterdam Light Festival breidt uit met video producties bij EYE