Mooiste indiebands te zien tijdens mini-festival Indiestadt
Poptempel Paradiso. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

16/9/2017 Er zijn wat wijzingen in het programma. Klik hier voor de update! 

Mooiste indiebands te zien tijdens mini-festival Indiestadt

Muziekliefhebbers kunnen op woensdag 20, donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 september terecht in Paradiso om de mooiste indiebands te bewonderen tijdens mini-festival Indiestadt.

Indiestadt 

Indiestadt vindt plaats in Paradiso, de tuin van Paradiso Noord en Concerto. Drie dagen lang kun je in Paradiso genieten van gevestigde acts en talentvolle nieuwkomers. Met onder andere The Black Angels, Portugal. The Man en Everything Everything. De vierde dag wordt samen met Concerto Recordstore gepresenteerd in de tuin van Paradiso Noord. Daar staan onder andere The Crooks en Ducktails op het programma.

Indiestadpas

De Paradiso heeft Indiestad in het leven geroepen zodat muziekliefhebbers op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met nieuwe indiemuziek. In dat kader is bijvoorbeeld de Indiestadpas in het leven geroepen. Met deze pas kun je voor 25 euro een kalenderjaar lang toegang krijgen tot minimaal 52 concerten. De pas laat je kennis maken met nieuwe, spannende artiesten en geeft je de mogelijkheid om naar concerten te gaan op vele locaties in Amsterdam.

De ambassadeurs van Indiestad

Al bijna vijf jaar ondersteunt Paradiso indiebands en hun muziek onder de noemer Indiestad. Het zijn allemaal muzikanten of professionals, die enthousiast zijn over muziek. Ambassadeurs van Indiestad zijn Annemieke Schollardt (3FM), Chino Ayala (Ariest), Jessica van Amerongen (DWDD) en Kim Janssen (Artiest). Zij laten geregeld hun licht schijnen over de huidige indiemuziek.

Dotan

De Paradiso werkt ook met het Rijksmuseum samen. Gister maakten zij samen bekend dat de Nederlandse singer-songwriter Dotan in de Passage een exclusief optreden zal presenteren. Het pop-up concert van Dotan is onderdeel van de serie Muziek in het Rijksmuseum. Afgelopen mei deed Dotan een oproep om meer eerlijke en ongefilterde verhalen te delen via social media. Onder de hashtag #insidemybones hebben honderden bekende en onbekende Nederlanders dit initiatief opgevolgd. Een selectie van deze foto’s en verhalen zijn vanaf zaterdag 30 september te zien in het Rijksmuseum.

vrijetijdamsterdam.nl

VTA schreef al eerder een artikel over de Paradiso. Misschien vind je dat ook leuk om te lezen.