Jordaanfestival
Beelden van de beroemdheden uit de Jordaan. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Jordaanfestival dit jaar niet op zondag

Vorig jaar werden ze gered door een grasmat, dit jaar leveren ze de zondag in als pilot. Het Jordaanfestival moet op de kleintjes letten maar desondanks kunnen liefhebbers van het Amsterdamse levenslied komende vrijdag en zaterdag op de Appeltjesmarkt weer meezingen met gouwe ouwe nummers van toen en hedendaagse meezingers van nu.

Vrijdag

Vrijdag wordt het festival om 19:30 uur geopend en duurt de feestavond op de Appeltjesmarkt tot 24:00 uur. De Bolle Jan Show met DJ Bert en Friends staat samen met onder andere live optredens van Pascal Redeker, Danny Froger, Mike Peterson, Dries Roelvink en New Timeless garant voor een hoop Amsterdamse gezelligheid.

Zaterdag

Zaterdag 26 augustus begint al ’s middags en gedurende de dag kunnen Amsterdammers gaan genieten van optredens van zanger Remco, Willem Wolda, Erik Schreuders, Sandra Swart, Peter Marnier, Master Stu, Sasja Brouwers, Ramon Beense, Patrick Bakker, Ernest, Patrick van Veen, Johan Kettenburg, Denny Braaf, Ruby van Urk, Pierre v Dam, Danny Nicolay, Peter Beense, Robert Leroy, Quincy, New Timeless, Mick Harren, Henk Adams Sidney Bischoff,Tjerk, Samantha Bey, Danilo Kuiters, Patrick Kloos, Jeffrey Tanis, Mario Broerse, Bryan B. en Mike Peterson. Ook is aanwezig het geweldige Karin Heesbeen Showballet.

Zondag

Dankzij de gift van Hockeyclub MHC Alliance uit Heemstede stond het Jordaanfestival in 2016 weer gewoon op de Appeltjesmarkt. Zij schonken het stadse festival een enorme kunstgrasmat waarmee de ondergrond afgedekt kon worden. Dit jaar bespaart de organisatie noodgedwongen kosten en blijft de Appeltjesmarkt op zondag leeg.

DeLaMar

Na het succes van vorig jaar is het Jordaanfestival ook dit jaar weer te bewonderen in het theater DeLaMar om de afsluiting van het Jordaan Festival 2017 te vieren! Samen met het Jordaanensemble zullen Hanna Barends, Frits Tang, Tini de oude, Davey Bindervoet, Nancy Visser, Eddie Visser en Perry Cavello, onder muzikale begeleiding van het Rembrandt Duo Eddie Hooreman (accordeon) en Huub Eikenboom (drums) kunnen bezoekers een mooie avond verwachten.

Gratis toegankelijk festival

“Je zou misschien denken dat een gratis toegankelijk festival als het Jordaan Festival eenvoudig te organiseren is. Maar nee, het is niet makkelijk om elk jaar een mooi Amsterdams evenement neer te kunnen zetten. Een festival neerzetten kost ontzettend veel geld. Niet alleen wordt een geweldige programmering opgezet, maar ook alles eromheen moet goed geregeld zijn. Denk aan podiumbouw, een vloer, medewerkers, geluid, bewaking, hekken, plastic bekers, vergunningen, et cetera, et cetera. Wij zijn dankbaar dat we er ook dit jaar weer staan, maar het blijkt ieder jaar opnieuw een uitdaging”, aldus de organisatie van het Jordaanfestival op hun website.

Donaties

Het Jordaanfestival blijft opzoek naar donaties van sponsoren en mocht je iemand weten verzoeken ze je contact op te nemen. Voor de contactdetails zie de website van het Jordaanfestival.

vrijetijdamsterdam.nl