IX/Y festival bij de Tolhuistuin
Tolhuistuin. Foto: vrijetijdamsterdam.nl

IX/Y festival bij de Tolhuistuin

Vrijdagavond 25 augustus van zeven uur tot twaalf uur ’s nachts is de Tolhuistuin het decor van het IX/Y festival. Tijdens dit festival kunnen bezoekers techno, 17e-eeuwse liederen, performance art en mode verwachten op een avond waar een koptelefoon dienstdoet als omroeper, relschopper, audiogids, PA-speaker en poëzie podium.

Afscheid band IX

Op het door Marnix Dorrestein, met in zijn kielzog Jacques en Nora Fischer, gecureerde festival in de Tolhuistuin neemt zijn band IX afscheid van het publiek. Zij zullen nog één keer als groep optreden. Marnix Dorrestein is een muzikale duizendpoot, hij zingt en speelt gitaar. Hij speelde samen met onder andere Herman van Veen en Kris Berry. Ondanks dat IX een fijne tijd was laat Dorrestein tijdens een bezoek aan Leo Blokhuis bij radioprogramma NPO2 weten dat het tijd is voor nieuwe dingen. Dorrestein: ”IX is heerlijk. We blijven als vrienden ook zeker nog samen spelen en gaan als vrienden uit elkaar.”

Duo project met Nora Fischer

Dorrestein vervolgt: ”Nu is het tijd om even af te zetten. Vrij om nieuwe dingen te doen. Ik heb nu al nieuwe dingen lopen en nieuwe projecten waar ik nog niks over kan zeggen. Met Nora Fischer heb ik een duo project lopen. We strippen klassieke 16 en 17e eeuw nummers uit tot popliedjes van nu. Super leuk project om te doen. Klassieke muziek in een popjasje zeg maar.”

De Parijse alleskunner Jacques

“Kaders zijn ver te zoeken op IX/Y, laat deze multifunctionele stem je leiden langs de muziek van IX, de Parijse alleskunner Jacques, Stopcontact, HUSH en Rikkert van Huisstede. Of dwaal verder langs de kleding van Nobody Has To Know, de verschillende movieshorts en het werk van Rosa Sijben. Grenzen worden bevraagd, of het nu gaat om mode, muziek of gender,” aldus de organisatie van het festival.

Out of the Box

Mocht je zin hebben gekregen in dit ‘out of the box’ festival en wil je meer bezoekersinformatie hebben klik dan hier.

vrijetijdamsterdam.nl