Amsterdam Light Festival breidt uit met videoprojecties op EYE Filmmuseum
Blueprint Reier Pos Copyright Janus van den Eijnden

Amsterdam Light Festival breidt uit met videoprojecties op EYE Filmmuseum

Het Amsterdam Light Festival is zeer verheugd een hoogwaardig en prominent lichtproject toe te voegen aan haar programmering. Samen met partners Integrated Systems Events (ISE) en RAI Amsterdam organiseert het festival de allereerste World Masters of Projection Mapping, een projectiecompetitie voor professionele videokunstenaars op de gevel van EYE Filmmuseum. Dat heeft EYE middels een uitgestuurd bericht bekend gemaakt.

Spectaculaire 3D-projecties

Van 14 januari tot en met 9 februari zijn elke dag tussen 07:00 – 09:00 uur en 17:00 – 23:00 uur spectaculaire 3D-projecties te zien op de façade van EYE Filmmuseum. De vorm van het museum – geen rechte vlakken en omringd door water – zorgde voor technische en productieve uitdagingen voor de deelnemende videokunstenaars.

Vijf finalisten

De internationale jury heeft uit alle inzendingen vijf finalisten geselecteerd. Zij creëren een ‘architectural mapping’, een videoprojectie op maat. Het thema van deze eerste editie – ‘Bridging the Gap’ – stimuleert het leggen van verbindingen, zowel fysiek in de stad als tussen mensen en culturen. Bovendien illustreert het thema de samenkomst van drie kunstdisciplines in dit project: lichtkunst, videokunst en film.

Vrij toegankelijk

De organisatie van het project liet weten dat het evenement vrij toegankelijk is voor iedereen, namens de partners voor de stad Amsterdam en haar bewoners en bezoekers. De videotentoonstellingen zijn dagelijks te zien tussen 07:00 en 08:30 en 18:00 en 23:00, vanaf 14 januari tot en met 9 februari.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoekt u de website van het evenement.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Line-up kunstenaars 7e editie Amsterdam Light Festival bekend

Amsterdam Light Festival breidt uit met videoprojecties op EYE Filmmuseum

Zesde editie Amsterdam Light Festival gestart

Event Amsterdam light festival 2017

Rik Verkaik, Vrije Tijd Amsterdam