Vijf vrouwelijke dansers brengen een ode aan het vrouwelijk geslacht

Vijf vrouwelijke dansers brengen een ode aan het vrouwelijk geslacht

Bij Podium Mozaïek staat zaterdag 7 april 2018 een wel heel bijzondere voorstelling op het programma. Tijdens de zogenoemde Superdance ‘Dans en trek je rok omhoog’ brengen vijf vrouwelijke dansers een ode aan het vrouwelijk geslacht.

“Toen de Griekse godin Demeter rouwde om de dood van haar dochter, kon alleen haar vriend Iambe haar weer laten lachen – door haar rok op te tillen. En toen de Japanse godin van de zon zich verschuilde in een depressieve grot, juichte de godin van de dans Uzume haar toe door zich zo komisch uit te kleden dat menigten begonnen te lachen en de zon nieuwsgierig terugkwam.

Wereldwijd vind je verhalen als deze, over de rituele weergave van de vagina voor troost of steun, terug in mythologieën. In mythes over vaginas die depressies verhelpen, hele steden beschermen en zelfs beren wegjagen. Superdance gebruikt deze rijke geschiedenis van positieve en krachtige afschildering van de vagina”, aldus de bedenkers van ‘de avond van de Vagina’ bij Podium Mozaïek.

Superdance probeert opnieuw de dans betoveren, mét omhoog getrokken rokken

De vijf vrouwelijke dansers creëren volgens de organisatie van het event, in Superdance ‘Dans en trek je rok omhoog’, hun eigen ode aan het gebied ‘down under’ en rekenen af met het beeld van de vagina als gat of gebrek. De voorstelling kaart speels de ideeën aan die decennia lang op het lichaam van vrouwelijke danseres zijn geprojecteerd. Superdance probeert opnieuw de dans betoveren, mét omhoog getrokken rokken.

Suze duikt na afloop met de toeschouwers in de net opgedane impressies

Na de voorstelling duikt Suze van Miltenburg samen met geïnteresseerde toeschouwers in de net opgedane impressies tijdens Les Spectateurs. Tijdens dit open gesprek met het publiek worden ervaringen gedeeld over datgene wat net is vertoond. Leuke gesprekken, met onverwachte vraagstellingen en opdrachten, waarin niet alleen wordt bevestigd wat we zelf denken, maar waar we ook horen wat anderen vinden.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd nieuws:

In première: Menuet van NTGent