Physs wint Hiphop Forever battle 2017
Winnaar Physs. Photocredits: Little Shao Photographer

Physs wint Hiphop Forever battle 2017

Philippe ‘Physs’ Almeida heeft zondagavond in een uitverkochte en uitzinnige Paradiso de meest prestigieuze battle tijdens het Summer Dance Forever festival gewonnen. In de finale was ‘Physs’ de sterkere in de allesbeslissende finale tegen Icee.

De Fransman Physs, liet voor de finale nog weten dat winst of verlies hem niet uitmaakte en dat hij puur kwam om zich uitstekend te vermaken tijdens het Summer Dance Forever Festival. Het was tekenend voor de sfeer in de Paradiso. De toeschouwers met ontzettend veel verschillende nationaliteiten genoten van de eerste tot de laatste seconde en het liefst hadden ze allemaal de wedstrijdvloer opgegaan.

Het was niet voor iedereen weggelegd. Donderdagavond streden de hiphop artiesten voor een plaatsje in de grote finale battle die zondagavond in de Paradiso plaatsvond. En niet iedereen kon zich gelukkig prijzen met een plaatsje voor de finaledag. Desondanks leek iedereen zondag wel aanwezig te zijn en tijdens de breaks gingen bijna alle bezoekers los op de Hiphop klanken.

Physs wint Hiphop Forever battle 2017
Publiek tijdens Summer Dance Forever was te gek.
Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Na afloop van de wedstrijden stonden er in de Paradiso nog twee feesten op het programma. In de ‘basement’ met housemuziek en in de grote zaal uiteraard met Hiphop.

Het Summer Dance Forever festival duurt nog tot woensdag 23 augustus en vanaf vandaag tot en met woensdag zijn de juryleden en dansiconen Toni Basil, Henry Link, Dashaun Wesley, Tyrone Proctor en Gary Nurse bij de Academie voor Theater en Dans (adres: Jodenbreestraat 3) om hun choreografieën, bewegingen en vaardigheden over te brengen op dansliefhebbers.

Voor alle informatie kun je een kijkje nemen op de site van Summer Dance Forever.

Door: Rik Verkaik

vrijetijdamsterdam.nl