Lindyhop Dance Event bij CREA
CREA Foto: vrijetijdamsterdam.nl

Lindyhop Dance Event bij CREA

Altijd benieuwd naar lindyhoppen of wil je gewoon lekker dansen in het algemeen maar ga je steeds die ene drempel niet over? Je kunt op zaterdag 13 januari gaan lindyhoppen bij CREA.

Lindyhop is een partnerdans die is ontstaan in de jaren ‘20 en ‘30 in de Verenigde Staten, met de opkomst van swingjazz. Het werd gedanst op muziek van bekende artiesten zoals Count Basie, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong en Duke Ellington. Lindyhop is een echte social dance: centraal staat het samen dansen en de technieken van leiden en volgen, zodat je met iedereen kan dansen.

Vrolijk en speels karakter

Verder heeft Lindyhop een vrolijk en speels karakter en is er ruimte voor improvisatie en muzikaliteit. Of je nou een ervaren hopper bent, net je eerste cursus hebt afgerond of gewoon nieuwsgierig bent naar wat Lindyhop nou eigenlijk is. Iedereen is welkom bij CREA.

Open les voor nieuwelingen

Voor nieuwelingen (of als opwarmertje) is er vanaf 20:00 uur een open les Lindyhop. Vanaf 21:00 uur kun je dansen met LIVE muziek van de MaJazztic Big Band. Dat spektakel duurt tot 00:30 uur. Met LIVE muziek.

vrijetijdamsterdam.nl

Gerelateerd artikel:

Redenen om toch echt te gaan dansen vanavond